Στο ΣτΕ με προσφυγή για το νεο μισθολόγιο η ΠΟΣΥΦΥ

Αίτημα ακύρωσης στο ΣτΕ κατέθεσαν πρώην Συνοριακοί Αστυφύλακες σε ακύρωση του νέου μισθολογικού που ψήφισε η κυβέρνηση με περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων.

(23/10-11.30) Όπως ενημέρωσαν τα μέλη της ΠΟΣΥΦΥ κατατέθηκε το αίτημα ακύρωσης του νέου μισθολογίου, από τρία μέλη του ΔΕ, τον Πρόεδρο Παναγιώτη Χαρέλα, το Θωμά Μπόζιαρη και το Νίκο Μπαλουρδο.

ΠΟΔΥΦΥ_ΣτΕ_Μπαλουρδος_Χαρελας_Μποζιαρης

Η Ομοσπονδία των Συνοριακών πρόκειται συμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr (23/10) να καταθέσει αίτημα ακύρωσης στο ΣτΕ για το νέο μισθολόγιο.

Όπως επισημαίνουν  στο αιτιολογικό του αιτήματος ακύρωσης, το νέο μισθολόγιο περιλαμβάνει την άνιση μεταχείριση των πρωην Συνοριακών και τη δημιουργία τεσσαρων κατηγοριών με τις μηνιαίες αποδοχές να διαφοροποιούνται για τους ανώτατους Αξιωματικούς, το αστυνομικό προσωπικό, τους προερχόμενους απο πρώην Συνοριακούς και Ειδικούς Φρουρούς και όσουςδεν έχουν συμπληρώσει τα έτη για να ονομαστούν Αστυφύλακες.

Ή ΠΟΣΥΦΥ  προσέφυγε για τις υπηρεσιακές αποδοχές των μελών της, καθώς επίσης, για το επίδομα της παραμεθορίου και την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ που δεν εφαρμόστηκε εξ ολοκλήρου από καμία κυβέρνηση με αίτημα την πλήρης αποκατσταση των περικοπών στις αποδοχές των ενστόλων και την επιστροφή τους στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.