Στο πλοίο από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη, 22άχρονη γέννησε πρόωρα νεκρό έμβρυο

Γέννησε πρόωρα νεκρό έμβρυο, κατά τη μεταφορά της από τη Σαμοθράκη με πλοίο της γραμμής, στην Αλεξανδρούπολη, καθώς παρουσίασε επιπλοκές στην κύηση.

saos_ii_

Η 22άχρονη απο τη Ρουμανια, γέννησε πρόωρα νεκρό έμβρυο, μέσα στο πλοίο, από Σαμοθράκη προς το ΓΠΝ Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενη από γιατρό, καθώς παρουσίασε επιπλοκή κατά την κύηση (αιμορραγία). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε (21/08) από το πλήρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης με προορισμό το λιμένα Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια διακομιδής 22άχρονης Ρουμανας, σε κύηση 27 εβδομάδων συνοδεία ιατρού, παρουσίασε  επιπλοκές (αιμορραγία). Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η 22άχρονη, παρουσίασε συσπάσεις και επετεύχθη τοκετός παρουσία του συνοδού ιατρού καθώς και δύο ιατρών και δύο μαιών επιβατών του πλοίου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε σχετική ανακοίνωση του πλοιάρχου. Το έμβρυο γεννήθηκε νεκρό, ενώ παρά την προσπάθεια ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) από τους ιατρούς, δεν είχε αποτέλεσμα.

Με τον κατάπλου του «ΣΑΟΣ ΙΙ» ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την 22άχρονη και το έμβρυο στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης διενεργεί προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του εμβρύου προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.