Στο Μενίδι και το Ζεφύρι με 20ετίας Land Cruiser από το Κόσοβο

Καθημερινά οι άνθρωποι της Ελληνικής Αστυνομίας παίζουν “κορώνα-γράμματα” την ζωή τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με το κοινό, χωρίς να διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό αλλά και τα ανάλογα οχήματα.

Πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρίστηκαν 25 ημιθωρακισμένα Toyota Land Cruiser, προερχόμενα απο το Κόσοβο και συγκεκριμένα απο την ειρηνευτική δύναμη EULEX. Τα 20ετίας Toyota Land Cruicer είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα έχοντας “γράψει” εκατομμύρια δύσκολα χιλιόμετρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα συγκεκριμένα μαζί με άλλα οχήματα της EULEX είχαν βγει σε δημοπρασία και κανείς δ θέλησε να τα αγοράσει, έστω κι αν πωλούνταν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μην έχοντας τι να τα κάνει αποφάσισε να τα δωρίσει στην Ελλάδα.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα απο ειδικούς,  θεωρούνται ακατάλληλα για το όπλο που κυκλοφορεί κατακόρων στην Ελλάδα.

Εχουν μεν αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδική θωράκιση στις πόρτες, όπως η θωράκισή τους μπορεί να μην προστατέψει απο τις ριπές ενός πολεμικού όπλου όπως είναι το Καλάσνικοφ.

Τα δέκα από αυτά τα οχήματα έχουν διατεθεί στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Δυτικής Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στο επικαιροποιημένο σχέδιο αστυνόμευσης των δυτικών συνοικιών της Αττικής.

___________

* του Τακη Τρακουσέλλη/ newsauto.gr