Στην πτέρυγα κρατουμένων στο Νοσοκομείο της Νίκαιας εσπευσμένα ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ο προφυλακισμένος ως υπόδικος Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα στα επείγοντα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηθοποιός αισθάνθηκε αδιαθεσία στις Φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ιατρική πηγή ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Πριν από μερικές μέρες, είχε μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο και είχε υποστεί, όπως διαπιστώθηκε, ισχαιμικό επεισόδιο.

Καθώς βρίσκεται εν εξελίξει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο ηθοποιός πρόκειται να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του.

«Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι, μπορεί να πεθάνει»

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου ηθοποιού.

«Χθες το μεσημέρι, αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε τέσσερις μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει μπορεί να είναι μοιραίο»

«Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί, όμως εκείνος είπε ότι έχει δικαστήριο σήμερα και θέλει να εμφανιστεί για να μη νομίζουν ότι παίζει θέατρο. Οι γιατροί αρνήθηκαν, εκτός κι αν υπέγραφε για αν βγει. Υπόγραψε και χθες βράδυ είχε έξαρση η κατάστασή του, έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και θα γίνει και επέμβαση γιατί η κατάστασή του είναι σοβαρή. Έχει μια αρρώστια που από την ίδια πέθανε ο πατέρας του στα 62. Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι τότε μπορεί να πεθάνει».

«Η στιγμή που θα απολογηθεί είναι σε 2-3 μήνες. Ακόμα εξετάζεται η 3η μάρτυρας και έχουμε ακόμα 40» πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η αγωνία του είναι να καταφέρει να απολογηθεί και μετά ας πεθάνει»

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άσχημα ψυχολογικά. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Το νέο είναι ότι η αρρώστια την οποία αντιμετωπίζει που σιγά σιγά αδρανοποιεί και φθείρει ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού του, έχουν ως πολύ πιθανό αποτέλεσμα κάποια στιγμή να επέλθει ανακοπή της λειτουργίας της καρδιάς.

Η αγωνία που έχει ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι να μπορέσει να καταφέρει, να είναι ζωντανός και να μπορέσει να απολογηθεί. Η αγωνία του δεν είναι αν θα ζει, η αγωνία του είναι να καταφέρει να απολογηθεί και μετά ας πεθάνει. Αυτό μου λέει» ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.