Στην Κύπρο συζητούν σοβαρά την αντιμετώπισης της αθλητικής βίας

Ημερίδα για την  “αντιμετώπιση της βια στα γήπεδα” πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την παρουσία έμπειρων και καταρτισμένων στελεχών με γνώση και εξειδίκευση στην Ασφάλεια αθλητικών εγκαταστάσεων και τη συμπεριφορά των οπαδών.

Ραντεβού στη Λευκωσία έδωσαν εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών με εξειδίκευση στην Ασφάλεια αθλητικών εγκαταστάσεων, απο Ελλαδα και Κύπρο. Στην ημερίδα (03/06) με αντικείμενο την “αντιμετώπιση της βια στα γήπεδα” οι εισηγητές ανέλυσαν όσα εφαρμόζονται σε Ελλάδα και Κύπρο.

image

Εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)- πρόκειται για τον αντίστοιχο της ΓΓΑ στην Ελλάδα-, της Κυριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, (ΚΟΠ)- προκεται και την αντίστοιχη της Ελληνικής ΕΠΟ-, της Κυπριακής Αστυνομίας, Υπεύθυνοι των Γηπέδων, και της Ασφάλειας Γηπέδων, καθώς και Υπεύθυνοι Ασφάλειας Σωματείων, παρακολουθησαν την ημερίδα.

Εισηγητές με κατάρτηση και γνώση, εξειδικευμένοι στα θέματα ασφάλειας αθλητικών εγκαταστάσεων, ανταλλαξαν απόψεις για τη λήψη μέτρων πρόληψης της αθλητικής βίας στα γήπεδα της Λευκωσίας.

image

Μεταξύ άλλων, προσκεκλημένος ως ομιλητής τίμησε την εκδήλωση ο Αστ. Δ/ντης ε.α. Παντελης Τιγκας ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος της Υποδ/νσης Αντιμετωπισης Βιας Αθλητικων Χωρων, Πιστοποιημενος Εκπαιδευτης Θεματων Ασφαλειας και αναφέρθηκε στην “Αθλητική Νομοθεσία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα “.

image

Για τη “διαχείριση ασφαλείας στα γήπεδα της Ελλάδας- Σύγκριση Ελλάδας Κύπρου ” αναφέρθηκε στην εισήγηση του ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Σύμβουλος Ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Ασφάλειας ΓΠΣ και Εκπαιδευτης Επιτηρητων.
Την ημερίδα διοργάνωσε το “Global College”, Λευκωσίας.