“Ανέπνευσα δώδεκα φορές σήμερα, δώδεκα παιδιά που στερούνται γονικής μέριμνας και ορφανά πολέμου βρίσκονται ήδη στην Αθήνα”

Δώδεκα ασυνόδευτα ανήλικα που στερούνται γονικής μέριμνας και ορφανά από το Ζλάβουτιτς της Ουκρανίας ,βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, μακριά από τους ήχους των σειρήνων και των εκρήξεων του πολέμου

Πρόκειται για δώδεκα ασυνόδευτα και ορφανά ανήλικα παιδιά ηλικίας από δέκα μηνών ως 17 ετών και τρεις συνοδούς με τα παιδιά τους. Ήταν καθοριστική η προσφορά του ομογενή επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος συνένδραμε ώστε τα ασυνόδευτα ανήλικα και ορφανά του πολέμου να φράσουν με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, την Ουκρανή υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Marina Lazebnaya, και την Εθνική Κοινωνική Υπηρεσία της Ουκρανίας, λεωφορείο από τα σύνορα του Προμαχώνα παρέλαβε του πρόσφυγε και στη συνέχεια, συνοδεία περιπολικών, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

«Δεν υπάρχουν παιδιά ξένων.. Όταν, τις πρώτες μέρες του πολέμου, έφτασαν τα παιδιά μου στην Αθήνα, ξέπνευσα. Ανέπνευσα 12 φορές σήμερα. Δώδεκα παιδιά που στερούνται γονικής μέριμνας και ορφανά βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, μακριά από τους ήχους των σειρήνων και των εκρήξεων», ανέφερε μεταξύ των ευχαριστιών του προς την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Βασίλης Μπούμπουρας, γιος του ομογενή επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα, μετά την ολοκλήρωση της ασφαλούς εκκένωσης των ανήλικων προσφύγων και των συνοδών τους από το εμπόλεμο μέτωπο της Ουκρανίας.

Τα παιδιά διαμένουν σε δομή Οργάνωσης, με τη στήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ύπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η “Μετάδραση”.