Στην Αθήνα οι λαθρομετανάστες του Baris

Με κλούβες της Αστυνομίας αναχώρησαν οι πρώτοι 227 από τους λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο δουλεμπορικο Baris το οποίο εντοπίσθηκε 30νμ νότιο-ανατολικά της Ιεράπετρας στις αρχές της εβδομάδας.

Με το πλοίο “Blue Horizon” συνοδεία Αστυνομικής δύναμης ταξίδεψαν στον Πειραιά (29/11). Για 137 από τους λαθρομετανάστες, θα μεταφερθούν στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στην Αττική ενώ 90 λαθρομετανάστες, θα αφεθούν ελεύθεροι στην Αθήνα,”για ανθρωπιστικούς λόγους”, ως μέλη οικογενειών με παιδιά.
Μεταξύ των επιβαινόντων 29 ασυνόδευτα ανήλικα, την επιμέλεια των οποίων θα αναλάβει η Εισαγγελία με την προσωρινή κράτηση τους σε κέντρα κράτησης παιδιών.
Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία εχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επαναπροώθηση τους στις χώρες καταγωγής τους- το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν-.
Οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας μέχρι την Τρίτη(02/12) ενω γίνονται προσπάθειες να αναχωρήσουν για τις χώρες που επιθυμούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόσφυγες από τη Συρία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport