Στην Ασφαλεια Δυτικής Αττικής ο Πρωθυπουργος

“Στρεβλώσεις”, “επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται”, “αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική”, μεταξύ άλλων στη δήλωση του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Ασφανεθας Δυτικής Αττικής

“Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά” ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός, στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στη Φυλή.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φυλής, και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Παππού.

“Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες.

Ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών, ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να υπογραμμίσει: Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

“Περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν και περιορίστηκε η παραβατικότητα” σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός τονισε στην ολοκλήρωση της ομιλίας του, «Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες.

Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».