Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος με την συνοδεία της κόρης και της συζύγου του

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου- Επεισοδιακή η συνάντηση με τα ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε στο ΑΤ Πεύκης (22/10-16.45) για να παραδοθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη συνοδεία της συζύγου του Ελένης Ζαρούλιας, της κόρη τους, Ουρανία και μικρής ομάδας υποστηρικτών του.

Το όχημα της μεταγωγής  με τον Νίκο Μιχαλολιάκο έφτασε στη ΓΑΔΑ, από την πίσω πλευρά του Αστυνομικού Μεγάρου, και υστερα από τις απαραίτητες συνεννοήσεις , πέρασε στο υπόγειο γκαραζ , προκειμένου Αστυνομικοί της Ασφάλειας να τον παραλάβουν να τον οδηγήσουν στον 7ο όροφο όπου και θα παραμείνει προς εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου, αύριο (23/10) ενώπιων του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών .

Σε εμφανή ένταση η Ουρανία Μιχαλολιάκου, εξαπέλυε ύβρεις κατά των δημοσιογράφων που επιχείρησαν να λάβουν μια δήλωση από το Νίκο Μιχαλολιάκο πριν παραδοθεί και οδηγηθεί στο ΑΜΑ ενώ κατέγραφε με το κινητό τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Στη ΓΑΔΑ κρατούνται 22 καταδικασθέντες ενώ επίκειται η μεταγωγή του Γιώργου Ρουπακιά- βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό- ενώ άλλοι 10 καταδικασθέντες έχουν οδηγηθεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών. Αυτοβούλως παρουσιάστηκαν επίσης και οι  τέως Βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος, καθως και τους Γεώργιος Σταμπέλος και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης να έχουν μεταβεί αυτοβούλως και έχουν συλληφθεί. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr λόγω του τεταμένου κλίματος που επικρατεί μεταξύ τους και σε κάποιες σχέσεις έχει προκύψει ένταση έχουν διανεμηθεί σε τέσσερις διαμορφωμένους χώρους προκειμένου να διανυκτερεύσουν και το πρωί να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών στο Εφετείο Αθηνών. Εντός των επόμενων ωρών επίκεινται οι συλλήψεις της Βενετίας Πόπορη, και των Θωμά Μπαρέκα και Αντώνη Γρέγου, οι οποίοι έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις Αρχές.

Ωστόσο δικονομικό ζήτημα έχει προκύψει με τη σύλληψη του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες . Οι Ελληνικές Αρχες έχουν διαβιβάσει αίτημα άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή, απόφαση που θα ληφθεί στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωβουλής και μέχρι την έκδοση της απόφασης δεν μπορεί να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.