Σταυρούπολη: Νεα επεισόδια στο 1ο/2ο ΕΠΑΛ

Για δεύτερη ημέρα ο χώρος εξωτερικά του 1ου/2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει πεδίο εχθροπραξιών με ρίψεις μολώτοφ και παρουσία ΜΑΤ

Μέλη παρατάξεων της αριστεράς από φοιτητικές συλλογικοτητες, συγκεντρώθηκαν μετά τα χθεσινά επεισόδια το πρωί της Τετάρτης (29/09) έξω από το Σχολικό Συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κραδαίνοντας καντάρια και λοστους σε “αντιφασιστική συγκέντρωση”.

Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, για τα οποία δεν προκύπτει συσχετισμός με τη Σχολική κοινότητα, βγήκαν από το προαύλιο και επιτέθηκε με μολώτοφ, κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους φοιτητές της αριστεράς. Αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παρουσία Μέτρων Τάξης στο σημείο επενέβησαν με χρήση χημικών σε απώθηση των ταραξιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thestival, οι φοιτητές τους κατηγόρησαν για την είσοδο των κουκουλοφόρων στον σχολικό χώρο και κατά συνέπεια για τα όσα επακολούθησαν. Ένα βίαιο επεισόδιο καταγγέλθηκε στη συνέχεια, με θύματα ξυλοδαρμού δύο ανήλικες μαθήτριες, οι οποίες

Οι δυο μαθήτριες εξήλθαν από το Σχολικό Συγκρότημα κλαίγοντας καταγγέλλοντας ότι ξυλοκοπήθηκαν από συμμαθήτριές τους, εντός του ΕΠΑΛ, καθώς μία εκ των μαθητριών, καταγγέλλει ότι την απείλησαν καθώς είναι μέλος του 15μελους Συμβουλίου.

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο σε όσους περνούσαν την πόρτα του Σχολικού Συγκροτήματος για να αποτρέψουν την πρόσβαση εξωσχολικων.

Μέλη των αριστερών φοιτητικών συλλόγων παραμένουν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα.