Στα Τμήματα διατίθενται οι πρώτοι ΟΠΠΙ μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης που έλαβαν- Προβληματισμός απο τους Αστυνομικούς

Με φύλλα πορείας οι πρώτοι ΟΠΠΙ μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους, και μέχρι να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο για το καθηκοντολόγιό του, διατίθενται σε ενίσχυση σε Αστυνομικά Τμήματα

Οι πρώτοι Ο.Π.Π.Ι. έλαβαν αποσπάσεις και τοποθετηθηκαν 100 στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και της 250 στη ΓΑΔΑ καθώς και σε τμήματα των Διευθύνσεων Αστυνομίας, με τις περισσότερες ελλείψεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατανομή των ΟΠΠΙ στη ΓΑΔΘ στα Αστυνομικά Τμήματα, 55 ΑΤ Λευκού Πύργο, 20 ΑΤ Τούμπας, απο 5 στα ΑΤ Χαριλάου, Πυλαίας, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Ευόσμου και Κορδελιού, καθώς επίσης στις Πεζές Περιπολίες.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται απο συνδικαλιστές, η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ)  είναι  υπηρεσία ήπιας κοινοτικής αστυνόμευσης, με προανακριτικά καθήκοντα ωστόσο η εκπαίδευση που έχουν λάβει τα στελέχη της αφορά το σχέδιο αστυνόμευσης των πανεπιστημίων, και καθως δεν οπλοφορούν δεν μπορούν να ανταποκριθουν σε καταστολή αλλά μόνο σε υπηρεσίες υποστήριξης γραφείου. “Ουσιαστικά η διαθεση των ΟΠΠΙ δεν θα αποσυμφορήσει με τη διάθεσή τους τις ανάγκες και τις ελλείψεις σε ένστολο προσωπικό που έχουν προκύψει στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, αλλά θα αυξήσει τα προβλήματα“, σημειώνουν συνδικαλιστές των αστυνομικών.