Στα “χαρακώματα” με την ανακοίνωση του Τμ.Σωματών Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ- “Τις κρίσεις τις κάνει το ΚΥΣΕΑ και όχι τα κόμματα” απαντούν οι Αξιωματικοί.

Ανακοίνωση «παρέμβαση» από το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις επικείμενες κρίσεις Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, προκάλεσε έντονες αναταράξεις στους κόλπους των ένστολων Σωμάτων.

τΣΑ_ΣΥΡΙΖΑΜόλις ελάχιστα πριν τις προγραμματισμένες κρίσεις του Ιανουαρίου για το ΠΣ και τρεις -σχεδόν- μήνες πριν τις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου για την ΕΛΑΣ- αν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα μέσα Φεβρουαρίου και για τα δύο Σώματα-, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον τομέα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοείται ότι στελέχη του κόμματος έχουν “λόγο” και παρεμβατική δυνατότητα στις επικείμενες κρίσεις των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας με αφορμή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες σχετικά με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει χαρακτηριστικά, «σεβόμαστε την εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν λειτουργούμε με ρεβανσιστική διάθεση, όπως εξάλλου και το αποδείξαμε με την παραμονή στις θέσεις τους των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας. Μοναδικό κριτήριο είναι η ικανότητα των Αξιωματικών να υπηρετούν τις θεσμικές τους θέσεις και όχι οι πολιτικές-κομματικές τους πεποιθήσεις».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αφήνεται υπονοούμενο, ότι ενόψει κρίσεων έχουν δημιουργηθεί κόντρες ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους Αξιωματικούς. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ώστε η νέα χρονιά να είναι χρονιά ανάτασης της κοινωνίας και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας, για το μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε», τονίζουν.

Των ίδια ώρα, Ανώτεροι και Ανώτατοι- Αξιωματικοί σημείωναν με νόημα, ότι «τις κρίσεις στα Σώματα, τις κάνουν τα Συμβούλια ΚΞρίσεων και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) και όχι κόμματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμ.Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΥΡΙΖΑ)

« Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε διαδικτυακούς τόπους δηλώνουμε τα ακόλουθα:

1. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, στα πλαίσια της οποίας πλήττονται και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφάλειας, η διαρκής προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων σ΄αυτά, μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

2. Σεβόμαστε την εκάστοτε πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν λειτουργούμε με ρεβανσιστική διάθεση, όπως εξάλλου και το αποδείξαμε με την παραμονή στις θέσεις τους των Αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας. Μοναδικό κριτήριο είναι η ικανότητα των Αξιωματικών να υπηρετούν τις θεσμικές τους θέσεις και όχι οι πολιτικές-κομματικές τους πεποιθήσεις.

3. Στηρίζουμε τις όποιες καινοτόμες ιδέες που προάγουν όλα τα Σώματα καθώς και ότι διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σ΄αυτά.

4. Λειτουργούμε πολιτικά, προτείνοντας ιδέες και προτάσεις προς τα συνδικάτα και τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφάλειας και πρόθεσή μας είναι να στηρίζουμε πάντα τις προοδευτικές κινήσεις τους και να κρίνουμε κάθε τι που δε δίνει διέξοδο στα οξύτατα προβλήματα.

5. Επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς, γιατί θεωρούμε ότι η ύπαρξή τους διαχρονικά έχει προσφέρει λύσεις και διεξόδους, εξυπηρετώντας το σκοπό για τον οποίο υπάρχουν.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο στα Σώματα Ασφάλειας, από αυτή τη στιγμή να συμβάλλει σ΄αυτή ακριβώς τη διαδικασία, αποφεύγοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε συναδέλφους του. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, ώστε η νέα χρονιά να είναι χρονιά ανάτασης της κοινωνίας και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας, για το μέλλον που όλοι οραματιζόμαστε».