«Σπάμε την πόρτα, μπαίνουμε μέσα»- Αστυνομικοί σώζουν έγκυο λιπόθυμη στο διαμέρισμά της

Η ανησυχία του συζύγου εγκύου, η οποία δεν είχε ανταποκριθεί στις κλήσεις του,προκάλεσε παρέμβαση πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης με την επιχειρησιακή τους ανταπόκριση και τις ασυρματικες διαβιβάσεις με το Κέντρο τους, να δημοσιεύονται από την ΕΛΑΣ

Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έλαβε σήμα Κέντρου (03/04- 18:15) για συνδρομή σε έγκυο σε κίνδυνο, στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής, ύστερα από κλήση του συζύγου της, καθώς είχε χάσει επαφή επικοινωνίας μαζί της.

Σε βιντεοληπτικό υλικό που διέθεσε στη δημοσιότητα μέσα από το λογαριασμό που διατηρεί η Ελληνική Αστυνομία σε μαι τάση εξωτεστρέφειας που παρουσιάζει, bodycam του πληρώματος της ΔΙΑΣ που ανταποκρίθηκε στο περιστατικό, έχουν καταγράψει την επέμβασή τους για να παρέχουν συνδρομή στην έγκυο η οποία είχε λιποθυμήσει στο διαμέρισμα της.

«Εντοπίσαμε έγκυο γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού σε λιπόθυμη κατάσταση»

Όπως αναφέρεται σε απόσπασμα της εγγραφής των πληρωμάτων της ΔΙΑΣ, «… ο επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. 200Β-1 μας πληροφόρησε πως ο σύζυγός της είχε ενημερώσει το 100, αναφέροντας πως η εγκυμονούσα γυναίκα του είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ… αρχίσαμε να ασφαλίζουμε τον χώρο, καθώς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται περίοικοι. Στο σημείο ήρθε και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με κωδικό Β2-2… η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά. Η γυναίκα, κατά την παραμονή μας έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί μας… ζητήσαμε το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μας ενισχύσει ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., με ειδικό εξοπλισμό για να παραβιάσουμε την πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα… εντοπίσαμε τη γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και τη βοηθήσαμε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έφτασαν σταθμός Ε.Κ.Α.Β. και σταθμός Πυροσβεστικής… συνοδεύσαμε από κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 201-1 το ασθενοφόρο μέχρι το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ… περίπου στις 19:30 ώρα η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς»