Σκόπια: Συνελήφθη ανεμβολίαστος Yπαξιωματικός του Στρατού με τη σύζυγό του, για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου,

Για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, συνελήφθη  Υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, καθώς αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test κατά την είσοδό του στη χώρα από τα σύνορα των Σκοπίων,

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr ο ανεμβολίαστος Αρχιλοχίας του Ελληνικού Στρατού,  κατά την είσοδο στη χώρα, δεν διέθετε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μαζί με τον Υπαξιωματικό του Στρατού, καθώς και η Σέρβα σύζυγός του, αρνήθηκαν να υποβληθούν σε self test, και συνελήφθησαν ενώ τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των €5.000 . Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας και αναμένεται ο 41χρονος Υπαξιωματικός που υπηρετεί σε μονάδα στο Λιτόχωρο Πιερίας να παραπεμφθεί ενώπιον της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχε απασχολήσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας ζήτησε να οδηγηθεί ενώπιον του, ενώ η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη.

Όπως επισημαίνεται, αν και στις Τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων τέσσερα στελέχη έχουν καταλήξει μετά από νοσηλεία νοσούντες με κορωνοϊο, ένας μεγάλος αριθμός στελεχών αρνείται να προχωρήσει στον εμβολιασμό.