Συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με την Προϊστάμενη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγωτη.
Με αφορμή τα θεματα που εχουν προκυψει με την Κορινθο καθώς και τα σχετικά με την Ειδομένη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι εκλεγμένοι στην Εκτελεστική Γραμματεία του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Ειδικός Γραμματέας και Σταύρος ΦΕΤΚΟΣ Αναπλ. Ταμίας. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΣΚΑΥ.ΘΣΝ ανέπτυξαν τα προβλήματα που προκύπτουν για το ενστολο προσωπικο απο τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και γενικοτερα τη Β. Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ειδομένη και τη φύλαξη και την επιτήρηση των Κέντρων Φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη η Αντιστράτηγος ενημερώθηκε για τα εξής ζητήματα:
– Το σοβαρό πρόβλημα της Ειδομένης, με τη συνεχή μετακίνηση συναδελφων από τη ΔΑΕΘ (διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ) κατά κύριο λόγο, αλλά και από άλλες Υπηρεσίες (Ασφάλεια κτλ), καθώς και για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που έχουν προκύψει. Έτσι έπειτα από τον ουσιαστικό διάλογο που προηγήθηκε, δόθηκε η σχετική ενημέρωση, ότι μετά από τη δημιουργία νέων Κέντρων, θα επιχειρηθεί η μετακίνηση των μεταναστών και προσφύγων από εκεί. Έγινε επίσης εκτενής αναφορά και εξήγηση, ότι το προσωπικό των διμοιριών που εμπλέκεται έχει φτάσει στα «όριά» του και τα παράπονα συναδέλφων προς το συνδικαλιστικό κίνημα είναι δίκαια και έντονα και θα πρέπει, άμεσα, να απεγκλωβιστεί η Ειδομένη.
– Τέθηκε το θέμα της έλλειψης έμψυχου δυναμικού στη ΓΑΔΘ και ζητήθηκε η Θεσσαλονίκη να ενισχυθεί με αρκετά μεγάλο αριθμό συναδέλφων σύντομα με αποσπάσεις, καθώς επίσης παράλληλα, να διαταχθεί η ενίσχυση με Έκτακτες Μεταθέσεις κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17 του π.δ. 100/03. Τέθηκε εξάλλου και το πρόβλημα με τα μόρια της απόστασης των αποσπασμένων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η παράταση στη λήψη κανονικής άδειας του έτους 2015 για όλους τους συναδέλφους που μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές.
– Ενημερώθηκε ακόμη για το «ασαφές» υπηρεσιακό καθεστώς των μετακινήσεων στα Κέντρα Φιλοξενίας (π.χ. Διαβατά Θεσσαλονίκης) των Αστυνομικών δυνάμεων , καθόσον αυτά δεν είναι Αστυνομικές Υπηρεσίες, δεν προβλέπεται νομικά και υπηρεσιακά από πουθενά η μόνιμη επάνδρωσή τους από Αστυνομικούς και δεν υπάρχει ένα σαφές προβλεπόμενο καθηκοντολόγιο. Ο άτυπος υπηρεσιακός όρος «διάθεση» σε υπηρεσία, άλλη από αυτήν που ανήκει ο εργαζόμενος Αστυνομικός, είναι γνωστό ότι δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τέτοιου είδους παρατυπίες το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση.
Σ.Κ.Α.Υ Θεσσαλονίκης- Μέλος ΕΚΑ