ΣΚΑΥ ΘΣΝ: "100ώρες τα οφειλόμενα ρεπό"

” Η Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης (Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων), ως ενεργός συνδικαλιστικός συνδυασμός – παράταξη των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάθε βαθμίδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1264/1982, ενόψει των επισκέψεων του κου Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της ΔΕΘ, υπενθυμίζει όπως έχει καθήκον, ότι σχεδόν σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα  (ΑΤ) της Δ/νσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οφείλονται πολλές ημερήσιες αναπαύσεις, ρεπό, σε όλους τους Αστυνομικούς, κατά παράβαση των διατάξεων του π.δ. 394/2001 και των σχετικών διαταγών του Α.Ε.Α.

Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος με την ευκαιρία της επίσκεψής της  στη Θεσσαλονίκη, αν ερωτήσουν τους αρμόδιους της εν λόγω Δ/νσης, να τους ενημερώσουν με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα για τον συνολικό αριθμό Αστυνομικών που υπηρετούν σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, τον αριθμό των οφειλόμενων ρεπό και ας γίνει η απαραίτητη διαίρεση για να δούμε, τελικά, ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Μ.Ο. ΤΩΝ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ ΡΕΠΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
Ενδεικτικά αναφέρουμε και γνωστοποιούμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι μόνο στο ΑΤ Λευκού Πύργου οφείλονται πάνω από 1.000 ρεπό, ενώ σε πολλά άλλα ΑΤ ο μέσος όσος οφειλόμενων ρεπό ξεπερνάει το 10, ακόμα και 15…
Επειδή περιγράφουμε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και σίγουρα δεν είναι θεμιτό, ειδικά για τους σκληρά εργαζομένους Αστυνομικούς, στο έτος 2014, να εργάζονται χωρίς ρεπό, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ κ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ κ.ΑΡΧΗΓΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΕΝΤΟΛΕΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.”