Συνεχίζονται οι απροκάλυπτες διώξεις Αξιωματικών στην Πυροσβεστική- Μετακίνησαν τον Εκπρόσωπος Τυπου Νίκο Τσόγκα

Με τηλεφωνικη επικοινωνία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας, ενημερώθηκε  για την απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σωματος για μετακίνηση  από την θέση του.
screenshot_20160915-122358
Μόνο ως «σύμπτωση» δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη «έκτακτη» αποφαση, μετακινησης του μεχρι πριν λιγη ωρα εκπροσωπου τυπου του Πυροσβεστικού Σώματος Νικου Τσογκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr, κοινοποιήθηκε τηλεφωνικά στον Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σωματος, από τη διεύθυνση προσωπικού η μετάθεση του σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αθηνων, Περιφέρειας Αττικής.

Ειχε προηγηθεί οπως ειχε δημοσιεύσει το nantiareport (01/07), απόφαση για όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΠΣ, μετάθεσής τους από τις Υπηρεσίες τους σε άλλες Υπηρεσίες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ο προέδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Πυρσβεστικής Ακαδημίας, μετατέθηκε στο Μαρκόπουλο, ο ταμίας Γιώργος Βιτζηλαίος Υποδιοικητής στην ίδια Υπηρεσία τοποθετήθηκε σε σταθμό της Αθήνας, καθώς και ο Κοσμήτορας της Σχολής, Απόστολος Φλώρος, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ο Μιχάλης Χάλαρης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Υπαλλήλων του Π.Σ. και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, τεθηκε στη διάθεση της Περιφέρειας Αττικής. 

Η  απόφαση της «έκτακτης» μετακινησης- του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ο μακροβιότερος εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος -είχε αναλάβει τα καθήκοντα του το 2010- κρίθηκε ως ο πλεον επιτυχημένος στα καθηκοντα του, απο διατελεσαντες Αρχηγούς και ανώτατους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος καθως και το συνολο των εκπροσώπων του Τυπου και ειχε διαχειριστεί επικοινωνιακά, με επιτυχία, “δύσκολα” συμβάντα για το Πυροσβεστικό Σωμα. Ο Αξιωματικός του ΠΣ, ειχε “μετατεθεί”.. με «εικονική» μετακίνηση από το χειμερινό γραφείο που διατηρούσε στο Αρχηγείο του ΠΣ (απο τον περασμενο Ιουνιο) στο θερινό γραφείο του στο ΕΣΚΕ με αιτιολογια “να βρισκεται κοντα στο κεντρο συντονισμου των πυρκαγιων κατα τους θερινους μηνες”.. Μολις η δυσκολη αντιπυρικη περιοδος ολοκληρωθηκε (τυπικα κλείνει τον Οκτώβριο) του κοινοποιήθκε τηλεφωνικα η αντικατασταση και μετακίνηση του. Να σημειωθεί οτι ηταν είχαν προηγηθεί και αλλες απόπειρες μετακίνησης του επιτυχημένου Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, ωστόσο “κριθηκε σκόπιμο ” να μην εκτελεστεί και να παραμείνει σκέψη η οποια πρόθεση, καθως μεσολαβουσε η θερμή αντιπυρική περιοδος του καλοκαιριου.

Και με αυτη την εξελιξη, οι “ενδείξεις” για.. διώξεις και προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού Αξιωματικών που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.. συνεχίζονται.