“Σήμερα είναι δύσκολη ημέρα την κατανόησή σας!”, προς τα πληρώματα της ΕΛΑΣ που βρίσκονται στο δρόμο

Από το πρωί το σύνολο των ενστόλων της ΕΛΑΣ από όλες της Υπηρεσίες βρίσκονται στους δρόμους και συνδράμουν το έργο της Τροχαίας Αττικής, καθώς η κίνηση είναι εξαιρετικά αυξημένη

“Σήμερα είναι δύσκολη ημέρα την κατανόησή σας, κυρίες /κύριοι Συνάδελφοι, θα περάσει! Σήμερα είμαστε στο δρόμο, με μέτρα ατομικής υγειονομικής προστασίας”, επαναλαμβάνουν προς τα πληρώματα της ΕΛΑΣ, οι εκφωνητές όλων των Κέντρων της ΕΛΑΣ. Από το πρωί (06/11) το σύνολο του ένστολου προσωπικού βρίσκεται επί ποδός σε συνδρομή του έργου της Τροχαίας Αττικής, με συνεπικουρική υποστήριξη και από Δόκιμους της ΕΛΑΣ, για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, ωστόσο παρά τις προσπάθειες αποσυμφόρησης τόσο το αστικό οδικό δίκτυο όσο και το Εθνικό οδικό δίκτυο παρουσιάζουν εικόνα με ακινητοποιημένα οχήματα .

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, σε όλους τους τομείς και τους οδικούς άξονες της Αττική , στο κέντρο πόλης και τους περιφερειακούς άξονες, αλλά και στις εξόδους της Αττικής Οδού και στα δύο Εθνικά Οδικά Δίκτυα, εντοπίζεται εξαιρετικά αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση με την κατάσταση να επιδεινώνεται σε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τους φωτεινούς σηματοδότες να βγαίνουν εκτός λειτουργίας σε σημεία της πόλης. Ενδεικτικό όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, δικυκλιστές και μονές στατικές, έπρεπε να ενημερώσουν το Κέντρο για αντικατάσταση από άλλο πλήρωμα / Αστυνομικό, ακόμα και για ολιγόλεπτη ανάπαυση ή σωματική ανάγκη, καθώς λόγω της αυξημένης κίνησης, δεν υπήρχε περιθώριο να απομακρυνθεί κανείς από τα σημεία που είχαν οριστεί από την έναρξη της βάρδιας τους μέχρι πέρατος.

Όπως διαπιστώνεται οι κάτοικοι της πρωτεύσας την εγκαταλείπουν άρον άρον με προορισμό τα χωριά τους, ενόψει εφαρμογής των νέων μέτρων και της επιβολής των περιορισμών στις μετακινήσεις, που τίθενται σε ισχύ από τα ξημερώματα του Σαββάτου (07/11-06.00), έως τις 30 Νοεμβρίου.

Στα δύο Εθνικά Οδικά δίκτυα, από τα διόδια της Ελευσίνα και Αφιδνών (05/11-από τις 6.00πμ έως τις 9.00μπ) μέσα σε τρεις ώρες, είχαν διέλθει περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα, ενώ χθες Πέμπτη (05/11) ,  και από τα δύο εθνικά δίκτυα εκτός Αττικής κινήθηκαν  47.731 αυτοκίνητα .

Η Τροχαία Αττικής παραμένει στους δρόμους και θα βρίσκεται όλες τις ημέρες σε διευκόλυνση της κίνησης των οδηγών.