Σφαίρες και χρήματα στην κατοχή του Υπαστυνόμου της ΔΙΑΤ- Υπό έρευνα και οι Αστυνομικοί της Τροχαίας που επιλήφθηκαν

Κατά την έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψαν  ευρήματα και κατασχέθηκαν ως πειστήρια καθώς η κατοχή τους δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Υπό έλεγχο και οι δύο Αστυνομικοί της Τροχαίας που βεβαίωσαν την παράβαση στον Υπαστυνόμο.

 Εκτός Υπηρεσίας παραμένει ο Υπαστυνόμος της ΥΜΕΤ ο οποίος από “συγκυριακή καραμπόλα” εντοπίστηκε εξω απο τα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ανάληψη Υπηρεσίας να επιβαινει στο όχημά του, στο οποίο είχε προσαρμόσει πλαστές πινακίδες, ενώ είχε καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας από το… 2001.

Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει μεγάλο αριθμό σφαιρών διαφορετικού διαμετρήματος από το υπηρεσιακό του όπλο, καθώς επίσης και μεγάλο χρηματικό ποσό για το οποίο δεν είχε σχετική αιτιολόγηση “πόθεν έσχες”. Τα ευρήματα ως πειστήρια κατασχέθηκαν από το Εσωτερικών Υποθέσεων.

Για την υπόθεση, υπό έρευνα τέθηκαν και οι δύο Αστυνομικοί της Τροχαίας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος καθως οπως προκύψει απο την αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ζήτησαν από το συνάδελφό τους να βγάλει και παρέλαβαν τις πλαστές πινακίδες, του βεβαιώθηκε παράβαση χωρίς ωστόσο να ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία.

Ο Υπαστυνόμος συνέχισε την υπηρεσία του, εργάστηκε κανονικά και σχολασε μαζί με τη διμοιρία του, αποχώρησε μετά το περας αυτής και επέτρεψε σπιτι του, όπου και συνελήφθη την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, μπροστά στη σύζυγο και την κόρη του, χωρίς να γνωρίζουν σχετικά με το τι είχε προηγηθεί το βράδυ.