Σέρρες: Δημοσιοποίηση στοιχείων για το καθηγητή των ΤΕΙ και τους συνεργάτες του, που ζητούσε “ανταλλάγματα” από φοιτητές

Διάταξη δημοσιοποίησης στοιχεία για τους τεεις συλληφθέντα μεταξυ των όποιων και ο Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών για δωροληψία απο φοιτητές του.

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του καθηγητή και δύο ιδιιδιωτών οι οποίοι συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για υποθέσεις δωροληψίας, δημοσιοποιήθηκαν με Εισαγγελική διάταξη.

Με Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του καθηγητή των ΤΕΙ Σερρών και δύο- ιδιωτών- συνεργών του, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο συνεργατών του .

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση (01/10) συνελήφθη αρχικά ο ένας συνεργάτης του καθηγητή, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες, γραφεία στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των (178.045) ευρώ, (15) βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς (140.000) ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού,
(15) κινητά τηλέφωνα και
ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.