Σέρρες: Χειρουργήθηκε στο κεφάλι τραυματίας μαθητής- “Φέρει “εμπίεσμα”, το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά”

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι στην παιδοχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ένας εκ των τραυματιών μαθητών της φονική έκρηξης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Επιτυχή κρίνεται από το ιατρικό προσωπικού του Παιδοχειρουργικού Τμήματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τραυματίας στην έκρηξη του λεβητοστασίου, 6χρονος μαθητής στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

«Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», ανέφερε ο Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ενώ επεσήμανε ότι ο 6χρονος «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Σύμφωνα με τη χθεσινή (05/12) ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σερρών, ο 6χρονος διακομίστηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο καθώς έφερε «εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών».

Πραγματογνώμονες συνοδεία κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο της οικογένειας του 12χρονου μαθητή της Στ Τάξης του Δημοτικού, που βρήκε φρικτό θάνατο, όταν τον χτύπησε η μεταλλική πόρτα μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του Σχολειού, μετέβησαν στο πήγαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, σε αυτοψία.

Από την έκρηξη στο σχολείο των Σερρών τραυματίστηκαν επίσης δύο μαθητές, 10 και 6 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο. Ο 10χρονος ο οποίος έλαβε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ την έκρηξη, «έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου επειδή έβρεχε» και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα», περιέγραψε ο 10χρονος μαθητής.