Σεπόλια: «Αδιανόητη και απαράδεκτη ανθρωποφαγία στην πρώην σύζυγο και το γιό του 53χρονου» Ηλία Μίχου

Με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, ο νομικός συμπαραστάτης της πρώην συζύγου του 53χρονου προφυλακισμένου ως μαστροπός και βιαστής της ανήλικης, αναφέρθηκε σε απειλές κατά της ζωής της και του γιου τους

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τοποθετήθηκε δημόσια ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης, ως νομικός συμπαραστάτης της Ελισάβετ Λέκκα, πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου, του 53χρονου υπόδικου και προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές Γρεβενών.

Σε «αδιανόητη και απαράδεκτη ανθρωποφαγία που υφίστανται αυτοί οι δύο καλοί άνθρωποι», αναφέρθηκε ο συνήγορος της Ελισάβετ Λέκκα, και συμπλήρωσε ότι τόσο η πρώην σύζυγος όσο και ο γιος της «λιντσάρονται, δέχονται απειλητικά μηνύματα: “Θα σας σκοτώσουμε”, “δεν θα κάνετε Χριστούγεννα”» με αφορμή την εμπλοκή του 53χρονου Ηλία Μίχου στην υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης διευκρίνισε ότι το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από τριετίας, ωστόσο διέμεναν στο εξ αδιαιρέτου ακίνητο, ως το μόνο αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της οικογένειας. Ο νομικός συμπαραστάτης της πρώην συζύγου του 53χρονου ανέφερε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου, η επίσης προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης επικοινώνησε με την Ελισάβετ Λέκκα και της απέστειλε στο κινητό της διαλόγους του 53χρονου με την ανήλικη, ενώ την ενημέρωσε ότι άμεσα θα προέβαιναν σε καταγγελία σε βάρος του, είτε η θεία της η οποία και είχε εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις στα κινητά της 12χρονης.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος της Ελισάβετ Λέκκα, την ίδια ημέρα, απευθύνθηκε σε δικηγόρο και ζήτησε διαζύγιο από τον 53χρονο, καθώς επίσης του ζήτησε να εγκαταλείψει την οικία τους, και έκτοτε εκείνος κοιμόταν στο υπόγειο του καταστήματος που διατηρούσε ο ίδιος . Ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικό όταν εκείνος συγκράτησε τον γιο του 53χρονου ενώ επιχείρησε να του επιτεθεί για να τον χτυπήσει, καθώς πληροφορήθηκε τα όσα κατηγορείται ότι έχει διαπράξει ο πατέρας του.

Απαντώντας σε ερωτήματα για ποιον λόγο ο γιος του ή η πρώην σύζυγος του Ηλία Μίχου δεν προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία για τον 53χρονο όταν ενημερώθηκαν για τις πράξεις του, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σημείωσε ότι αφενός κάτι τέτοιο προβλέπεται και νομικά καθώς υπάρχει «συναισθηματική σύγκρουση» στα μέλη της οικογένειας, κυρίως ωστόσο, καθώς η 37χρονη μητέρα της 12χρονης τους διαβεβαίωνε πως την ίδια ημέρα θα υπέβαλλε καταγγελία στις Αρχές.