Σέιχ Σου, ΘΣΝ: Συνελήφθησαν τέσσερις Σύροι λαθρομετανάστες και ο Ιρακινός διακινητής σε έρευνα για τον εμπρησμό στο δάσος

Κατα τη διερεύνηση της αφετηρίας έναρξης της φωτιάς στο περιαστικό άλσος του Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν λαθρομετανάστες και ο λαθροδιακινητής

Πλήρωμα της ΟΠΚΕ (13/07) διέκριναν την κίνηση στο περαστικό άλσος του Σέιχ Σου πέντε μελαμψων και με σκούρα ρούχα ανδρών να επιχειρούν απόκρυψη στο δάσος. Στο ενδεχόμενο να σχετίζονται με την πυρκαγιά, επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν ενώ τους εντόπισαν σε προσπάθεια να κρυφτούν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Τριανδρίας.
Πρόκειται για τέσσερις λαθρομετανάστες κατά δήλωσή τους από τη Συρία, προερχόμενοι από Τουρκία μέσω του Έβρου, οι διακινητές τους μετέφεραν με αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και τους παρέδωσε σε Ιρακινό μέλος του δουλεμπορικού κυκλώματος στην περιοχή του Σέιχ Σου, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τη φωτιά που έκαψε 90 στρέμματα δάσους, χωρίς ωστόσο να έχει προκύπτει συσχέτιση, με τις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς να συνεχίζονται.