ΣΕΦΕΑΑ: “Το Σώμα διολισθαίνει σε .. πορεία αποσύνθεσης”

Ανακοίνωση τού Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής

Σήμερα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικά, πρωτοφανώς για τα σύγχρονα ιστορικά χρονικά του, διολισθαίνει καθημερινά όλο ένα και περισσότερο σε μια πορεία αποσύνθεσης με “θύματα” τους πολίτες της χώρας αλλά και το ένστολο προσωπικό του.

“ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ”
Ποιος θα αμφισβητήσει ότι η επιχειρησιακή επάρκεια των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πληγεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον τις ‘υπηρεσίες” να τις εκδίδει ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής αφού όλη η Αττική έγινε ένα τμήμα μια υπηρεσία. Είτε υπηρετείς στη Σαλαμίνα είτε στην Κηφισιά θα εκτελέσεις υπηρεσία στα Δικαστήρια ή θα φρουρήσεις το μέγαρο της ΓΑΔΑ, είτε υπηρετείς στις Ο.Π.Κ.Ε , είτε υπηρετείς στη ΔΙ.ΑΣ θα περιφρουρήσεις την κοπή της πίτας του πολιτικού ‘κομισάριου ‘. Αυτά κατάντησαν την ΔΙ.ΑΣ να κινείται με τρείς αστυνομικούς και έναν αστυνομικό “φάντασμα “.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ “ΤΑΞΙ”
Κοινό μυστικό αποτελεί ότι τα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας αποτελούν τα υπολείμματα μιας πάλε ποτέ λειτουργικής Αστυνομίας. Σήμερα κατάντησαν οι ‘ορντίναντσες ‘ των επιθυμιών της Ηγεσίας να “μπαλώσει” τα διαλυμένα Υ.Α.Τ , να επανδρώσει νέες υπηρεσίες που “έκοψαν κορδέλα ” οι νέες Ηγεσίες (ΠΕΡΣΕΑΣ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΜΠΛΟΚΑ) που εξυπηρετούν το “κόμπλεξ” της καινοτόμου δράσης αλλά δεν εξυπηρετούν τον πολίτη και την ασφάλεια του.

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
Η δημιουργική άσκηση κριτικής και ο καταγγελτικός συνδικαλιστικός λόγος, στραγγαλίζεται με Ε.Δ.Ε που θα ζήλευαν τα ποιο ολοκληρωτικά καθεστώτα επιστρατεύοντας και προάγοντας για το σκοπό αυτό Αξιωματικούς έμπειρους μιας και έχουν τιμωρήσει τη “μισή αστυνομία”. Οι αστυνομικές πρακτικές σύλληψης μαθαίνουμε πλέον ότι πρέπει να είναι αντίστοιχες, των πολιτικών πεποιθήσεων, των σεξουαλικών προσανατολισμών και της φιλοσοφικής σκέψης του δράστη, διότι διαφορετικά θα διαρρεύσει το πόρισμα μιας Ε.Δ.Ε που θα τους παραπέμπει στο πειθαρχικό συμβούλιο με τα ερωτήματα της απόταξης ή της Αργίας .

ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΑΣ
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι επιλογές της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας διατήρησαν σε “αιχμαλωσία” τους Αξιωματικούς, σε μια διαδικασία κρίσεων που ξεκίνησε με τις έκτακτες κρίσεις τον Οκτώβριο του 2018, για να προετοιμάσουν υποτίθεται το έδαφος για τις τακτικές κρίσεις του 2019, που τελικά κατέληξαν στην “Παλινωδία του Στησίχορου”. ‘Όλο αυτό το διάστημα η παράλυση η διαπλοκή και η ” καμαρίλα” αποτελούσαν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της όσμωσης που προκαλούσε η Κατεχάκη.

Ε.Δ.Ε ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Μάλιστα για την εθνική γελοιοποίηση της αναγραφής των Σκοπίων ως Μακεδονία στο επίσημο ημερολόγιο της Αστυνομίας, η Ε.Δ.Ε για τη δήθεν ανεύρεση των υπευθύνων, ανακρίνει τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α χρησιμοποιώντας Πειθαρχικά μέσα και τρόπους τα οποία αν έρθουν στην δημοσιότητα θα αποτελέσουν μνημεία αστυνομικής “αγραμματοσύνης “και γελοιότητας .

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
Στον αστερισμό των αναδρομικών (εκτός έδρας και μισθολογίου) ζήσαμε το έπος της ανακολουθίας και του ψεύδους από την Πολιτική Προϊστάμενο μας με την οποία συναντηθήκαμε και συνεργαστήκαμε σεβόμενοι τον μόχθο και την αγωνία για επιβίωση των χαμηλότερα αμειβόμενων αστυνομικών που αδικήθηκαν και εξαιρέθηκαν με τρόπο απαξιωτικό. Το ότι σήμερα η Υπουργός “κρύβεται” από τους ανθρώπους που τους υποσχέθηκε πολιτική λύση στο αίτημα- δικαίωμα τους, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κρυφτεί από τους χιλιάδες αστυνομικούς που αδίκησε και να μπορεί να δει έναν από αυτούς κατάματα.
Ο μοναδικός τρόπος να εμποδίσουμε την υπηρεσιακή διάλυση , την δημοκρατική έκπτωση και ατομική μας αξιοπρέπεια είναι ο δρόμος της σύγκρουσης.

Για το Δ Σ