ΣΕΦΕΑΑ: “Ο σεβασμός στους νεκρούς αλλά πολύ περισσότερο στους Ήρωες, αποτελεί στοιχείο πολιτισμού “

Ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ με αφορμή το βανδαλιμό και κλοπή από το μνημέιο των δύο Αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στου Ρέντη

Με αφορμή την ανίερη σύληση και καταστροφή του Μνημείου των δύο πεσόντων Συναδέλφων Ειδικών Φρουρών της ΔΙ.ΑΣ, Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεωργίου το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα εξής :

Ο σεβασμός γενικότερα στους νεκρούς αλλά πολύ περισσότερο στους Ήρωες μας αποτελεί στοιχείο πολιτισμού που έλκει μάλιστα την καταγωγή του από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς θεωρούνταν ότι αποτελούσε την επιταγή των θεών προς τους ανθρώπους. Η υποχρέωση αυτή είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση και είναι ανεξάρτητη από φυλή, χρώμα, πολιτισμό, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις.

Σε αυτό το μνημείο που αποτελεί σύμβολο αυτοθυσίας και ηρωισμού ακουμπάμε όλοι προκειμένου να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία να ανταποκριθούμε στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο μας .

Ενημερώνουμε ότι το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α εγγυάται πως ο ιερός και αιματοβαμμένος τόπος της θυσίας των δύο Συναδέλφων μας θα συνεχίσει να αποτελεί ζωντανό μνημείο και τόπο απονομής της ευγνωμοσύνης μας.

Οι όποιες ζημιές που προκλήθηκαν από ιερόσυλα χέρια θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και η ιερή μνήμη τους θα τιμηθεί όπως και κάθε χρόνο, την ίδια ώρα , στο ίδιο σημείο την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 στις 6 το απόγευμα !

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ