Σε σύγχυση οι Υπηρεσίας με την καταγραφή των νεκρών, τραυματιών και αγνοουμενων, στην πυρκαγιά

Για τέταρτο 24άωρο συγγενείς αναζητούν τους οικείους τους – χωρίς επίσημη ενημέρωση – με την καταγραφή των νεκρών και των αγνοουμένων να δίνουν διαφορετικές αναφορές.

Χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από ενιαίο φορέα- καθώς άλλες αναφορές δίνει το ΠΣ και αλλες η Ιατροδικαστική Υπηρεσία- για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους, ενω με διαφορετική διαδικασία δηλώνονται όσοι καταλήγουν σε Νοσοκομεία και κάνεις από τον Κρατικό Μηχανισμό δεν είναι σε θεση να τους απαριθμήσει.

Ανεπίσημες πηγές και αναγγελίες συγγενών προς τα ΜΜΕ διαφοροποιούν και ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών ενώ από τους επίσημους φορείς που θα έπρεπε να καταγραφούν συγκεντρωτικά στοιχεία, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα- το μεσημέρι της Πέμπτης (26/07) ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 83. Ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής (27/06) ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης ανέφερε ότι εξετάστηκαν 86 πτώματα, χωρίς να έχει γίνει καμία αναθεώρηση του αριθμού των θυμάτων προς τα ΜΜΕ και από την Πυροσβεστική.

Ανεπίσημες πηγές επιχείρησαν να αποδώσουν σε “λάθος” την αναντιστοιχία των νεκρών.

Όπως επεσήμαναν ανεπίσημες πηγές, το “λαθος” αποδίδεται στην περισυλλογή των θυματων απο τα Σωστικα Κλιμάκια, καθώς στις νεκροσακούλες εντοπίσθηκαν οστά από διαφορετικά άτομα για τα οποια προέκυψε με τη μέθοδο DNA ταυτοποίηση διαφορετικού γενετικού υλικού ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών, χωρίς άλλη επίσημη ενημέρωση .

Πληροφορία που ανέφερε ότι κατέληξε άνδρας νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, πρόσθετε ένα ακόμα θύμα στην τραγωδία, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 87, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση.

Αναντιστοιχία υπαρχει και με τον αριθμό των αγνοούμενων, με τους συγγενείς να παραπέμπονταν στο 199 της Πυροσβεστικής και το 100 της Αστυνομίας, με τις δύο Υπηρεσία να μην εχουν διασύνδεση μεταξυ τους. Ενω και ο αριθμος των τραυματιών, οι οποίοι παραμένουν σε νοσηλεία διαφοροποιείται από τις αναφορές στα Νοσοκομεία μέχρι το Υπουργείο Υγείας.
Η μεταφορά συγκεχυμένης ενημέρωσης και πληροφοριών έρχεται και σε διοικητικό επίπεδο καθώς για την επιμέρους ενημέρωση σχετικά με την πυρκαγιά, δεν προέρχεται από Κρατικό Φορέα, αλλά από επιμέρους Υπηρεσίες.

Ενω ενημέρωση ενημέρωση Δεν υπάρχει ούτε για τα σπίτια που καταστράφηκαν, για τα στρέμματα δάσους που αποτεφρώθηκαν και τα όσα έκαψε πίσω της η φωτιά στις περιοχές που επλήγησαν στην Ανατολική Αττική.