“Σε στήνουν όρθιο σε τέσσερα πλακάκια κι αν βγεις, σε σαπίζουν στο ξύλο”, διακοπές βλέπουν τις ελληνικές φυλακές σε σύγκριση με τις δικές τους”

Πήγε να καταγγείλει την κλοπή του κινητού του τηλεφώνου μέσα από το λεωφορείο, ενώ τρεις ακόμα περίμεναν στην ουρά για να καταγγείλουν ανάλογες κλοπές

“Είμαι 34 χρόνια στην Υπηρεσία, αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν το έχω ξαναζήσει. Πάντα είχαμε κλοπές, και από Έλληνες και από αλλοδαπούς, πιο παλιά ήταν οι Αλβανοί, μετά οι Ρουμάνοι, αλλά αυτό που συμβαίνει πια είναι…δεν ξέρω πώς να το περιγράψω. Αυτοί οι αλγερινομαροκινοί κτλ είναι άλλη κατάσταση. Δεν τους κάνεις καλά με τίποτα. Τον άλλο τον σακατέψανε στην Κάννιγος για να του πάρουν το πορτοφόλι που είχε μέσα 5 ευρώ. Μιλάμε για 200 άτομα σπείρα, να εδώ τους έχω όλους -και ανέμισε ένα χοντρό πάκο φωτογραφίες αναγνώρισης. Τη μια μέρα τους πιάνουμε και την επόμενη κυκλοφορούν έξω ξανά. Αλλά και οι φυλακή δεν τους λέει τίποτα. Ρωτούσα έναν τι γίνεται στην πατρίδα του αν τον πιάσουν να κλέβει. “Σε βάζουν να στέκεσαι όρθιος σε τέσσερα πλακάκια κι αν βγεις από τα πλακάκια, σε σαπίζουν στο ξύλο”. Σαν διακοπές τις βλέπουν τις ελληνικές φυλακές σε σύγκριση με τις δικές τους. Δεν ξέρω ποια είναι η λύση”, αναφέρει Υπαστυνόμος της Ασφάλειας τμήματος του κέντρου της Αθήνας.

Στο Τμήμα Ασφλεία, τρεις περίμεναν στην ουρά, επίσης για κλοπές. Μεταξύ άλλων, η Καρολίνα, μια Πολωνή τουρίστρια, της είχαν αρπάξει το κινητό από το χέρι ενώ στεκόταν σε στάση στην Λεωφ. Αλεξάνδρας.