Σε “παρεξήγηση” αποδίδει τη σύλληψη της για εξύβριση η Σάσα Σταμάτη

«Πρόκειται για παρεξήγηση. Σέβομαι και τιμώ τη δουλειά του κάθε ανθρώπου και σαφώς των αστυνομικών», υποστηρίζει μετα τη σύλληψη της η Σάσα Σταμάτη.

screenshot_20160914-161504

Σε παρεξήγηση αποδίδει η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη το περιστατικό με τον Ειδικό Φρουρό του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου, που προκάλεσε  την υποβολή μηνυτηριας σε βαρος της αναφορας για εξύβριση και οδηγησε στην αυτόφωρη σύλληψή της.

«Πρόκειται για παρεξήγηση. Σέβομαι και τιμώ τη δουλειά του κάθε ανθρώπου και σαφώς των αστυνομικών. Είμαι και εγώ εργαζόμενη και μάλιστα σκληρά, από το πρωί έως το βράδυ. Δεν τον έβρισα ποτέ. Πρόκειται πραγματικά για παρεξήγηση, που είμαι σίγουρη πως θα λυθεί άμεσα» δήλωσε η ίδια, στην εφημερίδα Freddo.

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει οτι, πήγαινε στην εφημερίδα που εργάζεται στην περιοχή του Πειραιά και σταμάτησε στο ύψος του Αστυνομικού Τμήματος Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, για να βγάλει λεφτά από την τράπεζα και να πάρει κι έναν καφέ.

Ο αστυνομικός της έκανε υποδειξε να απομακρύνει το αυτοκίνητό της, ωστόσο η Σάσα Σταμάτη οπως η ιδια αναφέρει, δεν τον αντιλήφθηκε, καθως μιλούσε στο τηλέφωνο, και με “νόημα” τον.. “ενημέρωσε” ότι θα το πάρει, σε λίγο. Όταν επέστρεψε, ο Αστυνομικός σκοπός του τμήματος, της είχε επιδόσει κληση και τις ειχε αφαιρέσει τις πινακίδες, με τη δημοσιογράφο να του ζητά το λόγο, αφού του εκανε νόημα, πως θα αργούσε μόνο λίγα λεπτά.

Η Σάσα Σταμάτη, αφέθηκε αργα το απογευμα (14/09) ελεύθερη, και της ορίστηκε δικάσιμος στο αυτόφωρο  (15/09). Ωστόσο ανακοίνωση για το περιατατικο, εξέδωσε το ΣΕΦΕΑΑ στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά οτι «ο Νόμος έναντι των πολιτών, δε διαφοροποιείται έναντι «επωνύμων δημοσιογράφων » και απλων κοινών θνητών».