Σε κρίση η ….ΕΛ.ΑΣ

Αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφια της ΕΛΑΣ σε σημαντικές θέσεις, αναμένεται να επιφέρουν οι τακτικές Κρίσεις γαι Ανώτερους και Ανώτερους Αξιωματικούς του Σώματος

Με την επετηρίδα ανα χείρας τις προηγούμενες ημέρες, επαφές και επικοινωνίες, με καραμπόλα της υποθέσεις αστυνομικής επικαιρότητα, οι τακτικές κρίσης Ανωτάτων και Ανωτέρων στην ηγεσία της ΕΛΑΣ έχουν αφετηρία τη 15η Ιανουαρίου 2025 και  επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Με την έκδοση ΠΔ για την νέα δομή της αυτοτελούς Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και τον ορισμό των επικεφαλής και των στελεχών της, από τον Οκτώβριο (2024) και τις υποθέσεις που αποδόθηκαν ως επιτυχίες στην νεοσύστατη Υπηρεσία, οι τακτικές Κρίσεις βάσει επετηρίδας για την ηγεσία και τις επιτελικές θέσεις, έρχονται να ολοκληρώσουν το εγχείρημα της νέας Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr οι κρίσεις Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικων της ΕΛΑΣ για 2025, αναμένεται να είναι σαρωτικές σε νευραλγικές θέσεις και Ειδικές Υπηρεσίες. Οι ίδιες αναφορές παραθέτουν υποθέσεις όπως το κύκλωμα με την εμπλοκή των επίορκων Αξιωματικών και Ειδικών Φρουρών, με διασυνδέσεις στη μαφία και το θανατηφόρο τροχαίο στη Σουδα Χανίων,  με θυμα τον 22χρονο Παναγιώτη Καρατζή, οτι θα αποτελέσουν “δαμόκλειο σπάθη” στις επερχόμενες Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις κρίσεις περιλαμβάνεται ο Ταξίαρχος που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ και φέρεται εμπλεκόμενος με την υπόθεση του κυκλώματος προστασίας.

Από τον περασμένο Ιούνιο (2024), στη σκιά της δολοφονίας της Κυριακής Γριβα, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων υπόθεση η οποία ανέδειξε λάθη παραλείψεις προβληματικές καταστάσεις στην ΕΛΑΣ και τα στελέχη της, με εσωτερική αξιολόγηση, 12 Αξιωματικοί οι οποίοι υπηρετούσαν σε νευραγλικά τμήματα – κυρίως- της Ασφάλειας Αττικής έλαβαν μετακίνηση σε άλλες Υπηρεσίες με απόφαση της ηγεσίας του Σώματος.

Με σημερινη ημερομηνία (15/01), ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης εα Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης υπέγραψε απόφαση για την «Ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας», σύμφωνα με.ρην οποία ορίζονται ως τακτικά μέλη

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος  Δημητριος Μαλλιος, ως Πρόεδρος, Αντιστράτηγος Στρατού Ξηράς ΒΑΚΕΝΤΗΣ Δημήτριος, ΔΚΤΗΣ ΑΣΔΥΣ, Αντιστράτηγος Στρατού Ξηράς ΜΑΝΟΥΡΑΣ Γεώργιος, ΔΚΤΗΣ ΔΕΠ, με αναπληρωματικά μέλη, τον  Αντιστράτηγο Στρατού Ξηράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ Εμμανουήλ, ΔΚΤΗΣ ΑΣΔΕΝ, τον Αντιστράτηγο Στρατού Ξηράς ΚΛΟΥΒΑΣ Μιχαήλ, ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΞ.

Αναμένεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Κρίσεων.