Σε επιτήρηση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε όλη την Αττική

Σε αυξημένη επιτήρηση έχουν τεθεί σε όλη την Αττική τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ενόψει της προγραμματισμένης εκδήλωσης μνήμης για τους τρεις πεσόντες στο καθήκον Έλληνες Αξιωματικούς, τη νύχτα των “Ιμιων” το 1996 και της αντισυγκέντρωσης που έχει προαναγγελθεί.

Συγκέντρωση τιμής και μνήμης για τους τρεις Έλληνες Αξιωματικούς  – τον Αντιπλοιαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, και το Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό- πεσόντες στο καθήκον στα τραγικά γεγονότα της νύχτας της 31ης Ιανουαρίου του 1996, έχει προγραμματίσει  (28/01-19.00) μπροστά από τα γραφεία της, η Χρυσή Αυγή, στη συμβολη της Λ.Μεσογείων με τη Λ.Κατεχάκη.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχεδιασμό Μέτρων Τάξης, με ανάπτυξη δυνάμεων, προκειμένου να μην προκύψουν απρόοπτα και εντάσεις καθώς τρεις ώρες νωριτερα (28/01-16.00) απο την προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής  με σύνθημα «όχι σε νεα Ίμια», κατεβαίνουν -για να “αναπτυχθούν” στην πλατεία Ρηγίλλης- “συλλογικότητες”, “αλληλέγγυοι” και οργανώσεις.

Πρόθεση των διοργανωτών της αντισυγκέντρωσης, ειναι να ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ με φραγμούς, κλούβες και ανάπτυξη Αστυνομικών δυνάμεων στις κεντρικές οδούς- Λεωφόρους, από το ύψος της Ρηγίλλης ως και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εχει προβλεφθεί να αφήσει σε απόσταση τους συμμετέχοντες, και να μην επιτρέπει την πρόσβαση από και προς τις δύο εκδηλώσεις.

Από την έναρξη της πρωινής βάρδιας τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε όλη την Αττική- ειδικότερα όσα εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια του Δ.Αθηναίων- έχουν τεθεί υπό Αστυνομική επιτήρηση, σε αποτροπή οποιασδήποτε πρόθεσης εκδήλωσης βανδαλισμών  και ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις. Τα μέτρα της ΕΛΑΣ πρόκειται να τεθούν σε πλήρη ανάπτυξη σχεδόν μια ωρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη εκδηλωση και αντισυγκέντρωση.