Σε δίκη τα δύο δραστήρια μέλη του «Ρουβίκωνα»

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τη βαρύτερη δίωξη από την έναρξη της δράσης τους, το 2015 ως κατηγορούμενοι δύο από τα πιο δραστήρια στελέχη του «Ρουβίκωνα», έχουν παραπεμφθεί σε δίκη

Η δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών Mohamed Ahmed γνωστός ως “Χαμπίμπι” (07/06 2016-11.30), στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, ενώ περίμενε μαζί με Αφγανό φίλο του με το όνομα “Ανούρ” και αναγνώρισε τον «καράφλα» ως έναν από τους δράστες. Οι δράστες πυροβόλησαν το θύμα 7 φορές χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά όπλα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με τη μοτοσικλέτα. Την ανάληψη ευθύνης διεκδίκησε η πρωοτοεμφανιζόμενη ομάδα, «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Η δολοφονία, αποδόθηκε σε ηθική αυτουργία του Γιώργου Καλαϊτζίδη, με φυσικό αυτουργό το Νίκο Ματαράγκα. Η προανακριτική έρευνα συνέδεσε τον Νίκο Ματαράγκα στη σκηνή του εγκλήματος από τις καταθέσεις δύο μαρτύρων, και τον Γιώργο Καλαϊτζίδη καθώς δύο μήνες νωρίτερα, είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι από τον “Χαμπίμπι”. Ενώ το 2016 με αφορμή ένα επεισόδιο με μια νεαρή μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», είχαν βρεθεί σε αντιπαράθεση .

Οι δύο αντιεξουσιαστές αναφέρονται σε «σκευωρία» και χαρακτηρίζουν το κατηγορητήριο «κατασκευασμένο» ως μέσο για τον περιορισμό της δράσης τους ως μέλη του Ρουβίκωνα. Τον περασμένο Ιούνιο ο Ανακριτής τους είχε αφήσει ελεύθερους χωρίς εγγύηση. Σε ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο κατηγορουμένους, πραγματοποίησαν καταδρομική έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Μεταξουργείο.