Σε Αστυνομικά Τμήματα η “Πανεπιστημιακή”- Κρίθηκε «αδιανόητο να συνοδεύεται από διμοιρία ΜΑΤ»

Φύλλα πορείας για Τμήματα της Αττικής λαμβάνουν οι πρώτοι “600” της Πανεπιστημιακή Αστυνομίας οι οποίοι ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους σε τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου της Αθήνας και της Αττικής, στους τομείς των οποίων καταγράφονται αυξημένοι δείκτες εγκληματικότητας και υπολείπονται σε ένστολο προσωπικό, πρόκειται να τοποθετηθούν οι πρώτοι “600” των ανύπαρκτων Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η πρώτη σειρά έχει ήδη τοποθετηθεί σε υπηρεσία σκοπού στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και σε πεζές περιπολίες σε περιοχές της Αθήνας. Σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ και την Άμεση Δράση, οργανωμένες περιπολίες ΟΠΠΙ πραγματοποιούνται περιμετρικά των εγκαταστάσεων, στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρεμιέρα έλαβε αναβολή καθώς το σχέδιο «προσαρμογής» δεν είχε εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο σχετικός Νόμος, από τις Πρυτανικές Αρχές, και επομένως η είσοδος των ΟΠΠΙ στις Σχολές κρίθηκε .. επικίνδυνη. Και είναι φυσικό επόμενο καθώς όπως σημειώνουν μεταξύ αστείου και σοβαρού οι ένστολοι μέσω των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, «είναι αδιανόητο η Αστυνομικοί να φυλάνε του Αστυνομικούς. Είναι αδιανόητο την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία» να συνοδεύει και από μια διμοιρία των ΜΑΤ»…