ΣΔΟΕ: Κατασχεση 1.2 τονων κατεργασμενης κανναβης σε κοντεινερ

Στις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ επίσημες ανακοινώσεις για την κατάσχεση εμπορευματοκιβωτίων με ναρκωτικά

Κατασχεση 1 τόνου 257 κιλών και 535 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης εντοπίστηκε μέσα σε 520 χαρτοκιβώτια με συσκευασμένο πολτό από χουρμάδες, κοντεινερ που εντοπίσθηκε στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά.

Το κοντέινερ ειχε αναχωρησει απο Βηρυττο στο Λίβανο (21/12) με προορισμο τη Μισρατα Λιβυης με ενδιάμεση στάση τον Πειραια.

Με πληροφορίες της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA Πρεσβείας των ΗΠΑ

Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίσθηκε στο Σταθμό εμπορευματοκιβώτιων Πειραιά το κοντέινερ με τα φορτωτικά έγγραφα μεταφοράς να αναφέρουν εμπόρευμα  2.276 χαρτοκιβωτίων με είδη τροφίμων, για το οποίο  θα γινόταν μεταφόρτωση σε άλλο πλοίο (19/01) με προορισμό τη Λιβύη.

Με σκάνερ κλιμάκια των διωκτικών Αρχών προχώρησαν στον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου (19/01) και προέκυψε ότι σε 520 χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν πολτό από χουρμάδες είχαν επιμελώς αποκρύψει 6. 304 συσκευασίες με κατεργασμένης κάνναβης.

Μέχρι στιγμής από τις έρευνες δεν έχουν εξακριβωθεί οι εμπλεκόμενοι στη μεταφορά των ναρκωτικών με την ποσότητα που κατασχέθηκε στο ενδεχόμενο να κατέληγε στην παράνομη αγορά της Ευρώπης από την πώλησή της το παράνομο οικονομικό όφελος για τους εμπόρους θα ξεπερνούσε  τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Τελωνείων Πειραιά και Δραπετσώνας.