ΟΑΕΔ- Σχολή Νοσηλευτών: Επιτέθηκε με μαχαίρι σε συνσπουδάστριες της.

Εκτός κινδύνου, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο τρεις σπουδάστριες του τμήματος Νοσηλευτικής του ΟΑΕΔ, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, από σπουδάστρια του ίδιου τμήματος.

Σπουδάστρια με καταγωγή από το Καζακστάν του ΟΑΕΔ στο τμήμα Νοσηλευτών, επί της Π.Ράλλη 83 στου Ρέντη (02/04-16.50), επιτέθηκε εν ώρα μαθήματος και τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι τρεις σπουδαστριες της Σχολής. Πρόκειται για δύο Αλβανές (20 και 22ετων) και μια 21άχρονη επίσης σπουδάστριες στο ίδιο τμήμα.
Άμεσα ακινητοποιήθηκε από καθηγητές και σπουδαστές, και στη συνέχεια συνελήφθη από Αστυνομικούς.
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις σπουδάστριες αρνήθηκαν τη μεταφορά. Ωστόσο, μετέβησαν στη συνέχεια στο Αττικό Νοσοκομείο, για συρραφή των τραυμάτων τους, εκτός κινδύνου σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό η κατάσταση τους.
Οι Αστυνομικοί εξετάζουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η 22χρονη με καταγωγή από το Καζακστάν, ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού από τις τρεις σπουδαστριες οι οποίες την παρενοχλούσαν λόγω της εμφάνισής της, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίσθηκε στα πράγματα της, χειρόγραφο τριών σελίδων, στο οποίο αιτιολογεί τους λόγους της επίθεσης.
Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ.Ρεντη.
Τον Απρίλιο του 2009, στην ίδια σχολή του ΟΑΕΔ, είχε καταγραφεί ένα τραγικό περιστατικό, όταν 22άχρονος ομογενή από το Καζακστάν, σπουδαστή της σχολής, στο τμήμα Ηλεκτρολογικών, με αεροβολο, είχε τραυματίσει συνσπουδαστή του, είχε πυροβολήσει δύο υπαλλήλους σούπερ μάρκετ, και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του λίγα μέτρα από τη σχολή του ΟΑΕΔ, πριν προλάβουν να τον ακινητοποίησουν. Δίπλα στη σορό του 22άχρονου, είχαν εντοπίσει δύο αεροβόλα πιστόλια με σφαιρίδια, ένα μαχαίρι και ένα σημείωμα, στο οποίο δήλωνε την απαξίωσή του προς την ανθρώπινη ζωή, καθώς όπως ανέφερε ο 22άχρονος, «μέχρι στιγμής δεν έχω γνωρίσει τίποτε άλλο, παρά την απόρριψη».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport