Σχίνο Κορινθίας: Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη- Εντολή εκκένωσης του οικισμού

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στο Σχίνο Κορινθίας, με τις φλόγες να μαίνονται κοντά σε οικισμό, και το μέτωπο να καίει ανεξέλεγκτα λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή

(20/05-07.00) Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που μαίνεται στον οικισμό Σχινο Λουτρακίου Κορινθίας.  Από αέρος ενεργούν ρίψεις νερού 8A/Φ, 9 PZL, 1 E/Π CHINOOK, 2 Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ και 1 E/Π ως συντονιστικό. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 182Πυροσβεστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 οχήματα και το METΠE. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν σε συνδρομή υδροφόρες OTA κι εθελοντές δασοΠυροσβέστες. Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς συντονίζει ο Αρχηγός του ΠΣ Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

(20/05-05.30) Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που μαίνεται στον οικισμό Σχινο Λουτρακίου Κορινθίας.  Από αέρος ενεργούν ρίψεις νερού 4 A/Φ, 3 PZL, 1 E/Π του Στρατού κι 1 E/Π ως συντονιστικό. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 166Πυροσβεστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα και το METΠE. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν σε συνδρομή υδροφόρες OTA κι εθελοντές δασοΠυροσβέστες.

(20/05-02 30) Λόγω της έκτασης που έχει λάβει το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους οικισμούς Βαμβακιές και Μαυρολίμνη, ενώ η φωτιά “ανεβαίνει” το βουνό κι έχει κάψει και σπίτια. Οι άνεμοι πνέουν από ΒορειοΔυτικές διευθύνσεις εντάσεως 6Br με ριπές 7Br.

(20/05-02.00) Από το μέτωπο της δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στην Κορινθία, εξαιτίας των ΒόρειοΔυτικών ανέμων ο καπνός λέει αρχίσει να είναι έντονο σε περιοχές της δυτικής Αττικής, από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα. Ενδέχεται τις επόμενες ώρες ο καπνός να είναι αισθητός στην ατμόσφαιρα σε όλη την Αττική, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν το πρωί.

(20/05-01.00) Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Ενώ ο Υπαρχηγος του ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, έχει μεταβεί στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και συντονίζει τις Δυνάμεις που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της δασικης πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται.

(19/05-23.00) Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που μαίνεται στον οικισμό Σχινο Λουτρακίου Κορινθίας Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 87Πυροσβεστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα και το METΠE. Στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν σε συνδρομή υδροφόρες OTA κι εθελοντές Πυροσβέστες.

Εντολή εκκένωσης προς τους περίπου 300κατοίκους του οικισμού Μπαφάνι, καθώς η πυρκαγιά έχει λάβει διαστάσεις και καίει ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 5BR. Στην περιοχή υπάρχουν και δεκάδες εξοχικές κατοικίες.

Με μεγάφωνα τα πληρώματα τω περιπολικών καλούν τους κατοίκους να αποφεύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ στην περιοχή έχουν μεταβεί ο ΑΔ Κορινθίας, Χαράλαμπος Τετράδης και η Διοικητικής του ΑΤ Λουτρακίου, Μάρθα Μυστακίδου, και συνδράμουν με κάθε μέσο τόσο προς τους Πυροσβέστες όσο και προς τους κατοίκους της περιοχής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε (19/05-22.10) σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Ωστόσο λόγω των δυτικών ανέμων που πνέουν, ο καπνός είναι ορατός κι ερχετε κατα κυματα στο λεκανοπέδιο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 54 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ, καθώς και εθελοντές δασοπυροσβέστες που επιχειρούν από κοινού στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς. Σε ενίσχυση, μεταβαίνουν επί τόπου οχήματα της Πυροσβεστικής από την Κόρινθο.

Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη, καθώς οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν με δυσκολία λόγω του σκότους. Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν στο έργο κατάσβεσης από αέρος τα Πτητικά Μέσα της Πυροσβεστικής .