ΣΑΤΑ: Ανακαλεί την άδεια του αυτοκινητιστή, ο οποίος αρνήθηκε τη βοήθεια στην αιμόφυρτη γυναίκα από τη Βουλγαρία

Διερχόμενος από τον παράδρομο της Λ.Βουλιαγμένης, με το επαγγελματικό του όχημα, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο κατέφυγε για βοήθεια η αιμόφυρτη Βουλγάρα, μόλις έιχε δεχθεί τα πυρά από το όπλο του εα Αντεπτεράρχου της ΠΑ, συζύγου της, ωστόσο στη θέα του αίματος ο αυτοκινητιστής την αποβίβασε από το όχημά του, για.. να μην το λερώσει..

Το έγκλημα στο Ελληνικό με δράστη και αυτόχειρα τον εα Αντιπτέραρχο της ΠΑ, Νίκο Σαργένη, και θύμα την 59άχρονη δεύτερη συζυγό του από τη Βουλγαρία Αννα, προκάλεσε αίσθηση και εντονες αντιδράσεις στα κοινωνιά δίκτυα, για εναν  “δευτεραγωνιστή της πράξης” .. Το διερχόμενο επαγγελματία αυτικινητιστή, από τον παράδρο της Λ.Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

Τραυματισμένη και αιμόφυρτη  από τα πυρά του όπλου 22mm που κατέχε ο 87άχρονος σύζυγός της, βγήκε στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια. Διερχόμενος με το ΤΑΧΙ του ο αυτοκινητιστής, σταμάτησε και επιβιβάστηκε στο όχημα του, για λίγο.. καθώς με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο ίδιος ο επαγγελματίας οδηγός, υποστήριξε ότι ζητησε από την αιμόφυρτη γυνάικα να βγει από το ΤΑΧΙ για να μην λερωσει τις ταπετσαρίες και το εσωτερικό του.

Το ΣΑΤΑ καταδίκασε τη συμπεριφορά του επαγγελματία οδηγού και συναδέφου τους, ζητέι από το αρμόδιο Υπουργείο να ανακάλεσει την άδεια του αυτοκινητιστή, ενώ τον διαγράφει από τονυς καταλόγους επαγγελματιών του κλάδου.

Η σχετική ανακοίνωση:
«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.

Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του οδηγού ταξί και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.

Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 307 του Ποινικού Κώδικα, η “παράλειψη λυτρώσεως από κινδύνου ζωής”, τιμωρείται ποινικά.