Σαν Σήμερα ο Κώστας Πάσσαρης δολοφόνησε τους Αρχιφύλακες της ΕΛΑΣ Αθανάσιο Δρακόπουλο και Διονύση Αλεβιζόπουλο

Σαν σήμερα το 2001, ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης απέδρασε μετά τη δολοφονία δύο Αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών της Αστυνομίας και το σοβαρό τραυματισμό Σωφρονιστικού Υπαλλήλου, σε μεταγωγή από τις Φυλακές Κορυδαλλού

Ήταν 16 Φεβρουαρίου 2001 στις 9.50 το πρωί, σε μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται ο επικίνδυνος κακοποιός Κώστας Πασσαρής με παρελθόν στις αιματηρές συμπλοκές με Αστυνομικούς, καθώς είχε παραπονεθεί για κρίσεις επιληψίας λίγες ημέρες νωρίτερα και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει τη μεταγωγή του, για εξετάσεις.

Στη μεταγωγή συμμετέχουν οι Αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ, ο -τότε- 47χρονος Αθανάσιος Δρακόπουλος και ο 49χρονος Διονύσιος Αλεβιζόπουλος, και ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος -τότε- 33χρονος Ανδρέας Φυσέκης, χωρίς κάποια μνεία στα συνοδευτικά της μεταγωγής στην επικινδυνότητά του κρατουμένου,  τον οποίο στη συνέχεια Αστυνομικοί χαρακτήριζαν «αδίστακτο δολοφόνο» από τη δράση του.

Ο Κώστας Πάσσαρη χειροπεδημένος, με τη συνοδεία εισέρχεται στην είσοδό του Νοσοκομείο, ενώ συνεργός του περίμενε στο κεφαλόσκαλο του ορόφου όπου βρίσκεται η αίθουσα αναμονής στη Ρευματολογική Κλινική. Οι επτά σχεδόν εξ επαφής βολίδες του όπλου ρωσικής κατασκευής, με διατρητικές σφαίρες, είναι φονικές για τους δύο Αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιο Δρακόπουλο και Διονύσιο Αλεβιζόπουλος, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν, ενώ τραυματίζεται σοβαρά ο Σωφρονιστικός Υπάλληλος Ανδρέας Φυσέκης, ο οποίος και θα επιζήσει.

Στις 31 Ιουλίου του 2001, λίγους μήνες μετά τις δολοφονίες, σε αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε διαμέρισμα της οδού Ιππάρχου στο Νέο Κόσμο, υπάρχει πληροφορία και Αστυνομικοί αναζητούν το επικίνδυνο δραπέτη κακοποιό. Εντοπίζουν στο διαμέρισμα πρώην κρατούμενο συγκελίτη  του Κώστα Πάσσαρη,  οποίος αν και δέχεται πυρά ακινητοποίησης από Αστυνομικό, και τραυματίας στο πόδι κατάφερε να διαφύγει. Το Σεπτέμβριο του 2001 με πλαστό διαβατήριο, ταξιδεύει από την Ελλάδα  στη Ρουμανία, και συνεχίζει την ποινική του δράση με συμμετοχή σε ληστείες. Στις 25 Νοεμβρίου 2001 δολοφονεί τον ιδιοκτήτη και έναν υπάλληλο ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στο Βουκουρέστι, και αποσπά περίπου 16.000 δολάρια. Η ρουμανική Αστυνομία συλλαμβάνει συνεργό του διαβόητου κακοποιού  και στην συνέχει τον Κώστα Πάσσαρη ο οποίος έκτοτε εκτίει την ποινή του στις Ρουμάνικες Φυλακές.

Ο Αρχιφύλακας Θανάσης Δρακόπουλος, ήταν πατέρας δύο παιδιών, όπως και ο Αρχιφύλακας Διονύσης Αλεβιζόπουλος.