Σάμος: Σύλληψη λαθρομετανάστη για πλιάτσικο από κατάστημα μετά το σεισμό

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη

Την ημέρα του φονικού σεισμού στη Σάμο με τους δύο νεκρούς εφήβους, λαθρομετανάστες, οργανωμένοι σε ομάδες, είχαν βγει από το ΚΥΤ στο Βαθύ, και επιδόθηκαν σε πλιάτσικο από τα πλημμυρισμένα και κατεδαφισμένα καταστήματα και σπίτια .

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ντόπιων, ελάχιστα λεπτά μετά το τσουνάμι που εκδηλώθηκε στην παραλιακή οδό, κι ενώ στο νησί επικρατούσε αναστάτωση, Αστυνομία και Λιμενικό απομάκρυνε τους λαθρομετανάστες οι οποίοι σε οργανωμένες ομάδες κατέβηκαν από το ΚΥΤ και μέσα από τα στενά επιδόθηκαν σε πλιάτσικο εμπορευμάτων από καταστήματα. Με πληροφορίες από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, λαθρομετανάστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε Κάβα, ενώ έκλεβαν αλκοολούχα ποτά.

Σε έρευνα Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου, ταυτοποίησαν έναν ακόμα από τους δράστες του πλιάτσικου και κλοπής εμπορεύματος από κατάστημα ενδυμάτων.  Πρόκειται για λαθρομετανάστη ο οποίος διαβιεί στο ΚΥΤ Σάμου και την ημέρα του σεισμού μαζί με άλλους λαθρομετανάστες προχώρησαν σε κλοπές . Στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου κατασχέθηκαν στην κατοχή του λαθρομετανάστη είδη ρουχισμού, τα οποία όπως διακριβώθηκε ήταν κλεμμένα από τοπική επιχείρηση.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.