Σάμος: Πυροβολισμοί και άγρια καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε λαθρομετανάστες

Το δουλεμπορικό σκάφος εντοπίστηκε να μεταφέρει 10 λαθρομετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου. Έπειτα από καταδίωξη συνελήφθη ο 18άχρονος αλλοδαπός διακινητής.
Σε ρίψεις προειδοποιητικών βολών και καταδίωξη του ταχύπλοου δουλεμπορικού στο οποίο επέβαιναν 10 λαθρομετανάστες, εξελίχθηκε ο εντοπισμός από το πλωτό του Λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου με τη σύλληψη του δουλεμπορου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, περιπολικό σκάφος του εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος να πλέει με μεγάλη ταχύτητα. Στις υποδείξεις των στελεχών του ΛΣ ο χειριστής του αρνήθηκε τον έλεγχο και με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να διαφύγει.

Με ρίψη προειδοποιητικών βολών από το λιμενικό, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθκε και συνελήφθη ο 18άχρονος αλλοδαπος χειριστής του.

 Νωρίτερα, άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε από χερσαία ζώνη του ακρωτηρίου Πράσσου 10 λαθρομετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 18άχρονο ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε στη Σάμο.

Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Βαθύ της Σάμου

Το Λιμεναρχείο Σάμου διενεργεί την προανάκριση.