Σάμος: Κατέπεσε ελικόπτερο Mi8 κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς

Ερευνα και διάσωση σε ανάσυρση του τετραμελούς πληρώματος μισθωμένου ελικοπτέρου Μi8, το οποίο συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στη Σάμο

(13/07-23.30) Koλύμπησε μέχρι την ακτή και διασωθηκε ο Μολδαβός πιλότος, τέταρτο μελος του ελικοπτερου στην Σαμο. Περίπολος του Στρατού τον εντόπισε σε ακτή και με Στρατιωτικό ασθενοφόρο τον παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Σάμου και μεταφέρεται στο Νοσοκομειο Σάμου. Ο τελικος απολογισμός, δυο επιζήσαντες, ενώ νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης.

(13/07-19.50) Εντοπίσθηκε νεκρος ο Έλληνας εκ των δύο αναζητούμενων μελών του πληρώματος, του Mi8 που κατέπεσε στη Σάμο.

(13/06-19.35) Νεκρός ανασύρθηκε Μολδαβος μέλος του τετραμελούς πλήρωμος του Mi8 μισθωμένο από την Ουκρανία που κατέπεσε. Η επιχείρηση εντοπισμού των δύο αγνοούμενων συνεχίζεται.

(13/07-19.00) Εντοπίσθηκαν εν ζωή ο Ρουμάνος συγκυβερνήτης-εκ των τεσσάρων μελών του πληρώματος- από ιδιωτικό πλωτό που συμμετείχε στην έρευνα και διάσωση. Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή Νότια Νοτιοδυτικά στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα της Σάμου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi8 μισθωμένο από την Ουκρανία κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή (13/07-17.55) βόρεια του Παλαιοχωρίου. Στον όρμο Πλάκας έχει αποσταλεί αποστολή έρευνας και διάσωσης για περισυλλογή του τετραμελούς πλήρωμος, αποτελούμενο από ένα Ρουμάνο και δυο Μολδαβούς και Έλληνα σύνδεσμο  της Πολεμικης Αεροπορίας. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τη Σάμο (13/07- 16:39).

Στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα Νότια Νοτιοδυτικά της Σάμου, επιχειρούν σε έρευνες και διάσωση των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δυο ιδιωτικά παραπλέοντα. Στην περιοχή επικρατούν άνεμοι Βορειοδυτικοί εντάσεως  7 BF.

Η φωτιά καίει (13/07-14.00) σε δασική έκταση στη δύσβατη περιοχή του Παλαιοχωρίου της Σάμου. Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν 48 πυροσβέστες, με 14 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα- εκ των οποίων το ένα που κατέπεσε.