Σάμος: Αποδοκίμασαν το Νότη Μηταράκη για το προσφυγικό

Αντιμέτωπος με ανανακτισμένους πολίτες βρέθηκε στο Βαθύ της Σάμου ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, του νησιού

Σύμφωνα με πληροφορίες από το samos24.gr, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης κατά την άφιξή του στο νέο ΚΥΤ, στο Ζερβό, συνοδεία του Ειδικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη, δήλωσε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης τη μείωση των ροών με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων, και με διαδικασία επαναπροωθήσεων στην Τουρκία και στις χώρες προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.

«Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε», σημείωσε ο Νότης Μηταράκης, στα παράπονα των πολιτών, και δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί εκ νέου τη Σάμο σε 10 ημέρες.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μετέβη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, όπου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, το Αήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλεξάνδρο Λυμπέρη και άλλους τοπικούς παράγοντες και Αρχές.

Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο δήμος Ανατολικής Σάμου
Με αφορμή την επίσκεψη του Νότη Μηταράκη στο νησί, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου,σε ανακοίνωσή του, προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και αναφέρει : «Ο νέος Υπουργός ήρθε στο Δήμο , στο Δήμο που πλήττεται. Ενωμένοι και αποφασισμένοι στις θέσεις μας, δέσμευση του το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ σε 10 ημέρες πάλι εδώ, στο ΔΗΜΟ μας. Προχωράμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ».