Ρουμανία: Τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν που μετέφερε Έλληνες τουρίστες από την Ελλάδα- Ένας νεκρός και 23τραυματίες

Αναφορές για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, δυο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία με πούλμαν που μετέφερε Έλληνες τουρίστες

Το τουριστικό λεωφορείο με αφετηρία τη Θεσσαλία, με προορισμό το Βουκουρέστι σε Χριστουγεννιάτικη εκδρομή. Εν κινήσει στην πλατεία Πανεπιστημίου, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας (23/12-13.20), από αναφορές του Οbservator Antena 1, ο οδηγός του πούλμαν -υπό συνθήκες που εξετάζονται- με υψος 3.75μ. παραβίασε πινακίδα με το όριο ύψους (αναγραφόμενο ανώτατο ύψος 3.5μ), με συνέπεια να προσκρούσει στη μπάρα του υψόμετρου η οποία συνέθλιψε την οροφή.

Στο πούλμαν επέβαιναν  47 Έλληνες τουρίστες, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο απολογισμός είναι ένας νεκρός και 23 τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή. Όπως αναφέρει η αρμόδια Τροχαία της Ρουμανίας, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 55-60 ετών, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος έχασε τη ζωή του συνεπεία καρδιακής ανακοπής. Ένας δεύτερος τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Δημοτικό Νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση καθώς φέρει κρανιοεγκεφαλική κάκωση, ενώ ο τρίτος τραυματίας, φέρει τραύμα στη σπονδυλική στήλη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bagdasar Arsenie.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ρουμάνικης Αστυνομίας, «η Ταξιαρχία Τροχαίας ενημερώθηκε για ένα τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση κίνησης από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος».

Εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου του Βόλου που είχε μισθώσει το τουριστικό λεωφορείο για τη Χριστουγεννιιάτικη εκδρομή, μεταβαίνουν ήδη στη Ρουμανία.