Ρουβίκωνας σε αντεπίθεση με Μαξίμου για την επίθεση στο ΔΟΛ

Ενυπόγραφο κείμενο σε ιστοσελίδα διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου από το Ρουβίκωνα, διαψεύδει την κυβέρνηση και αποδίδει την επίθεση σε .. “αγωνιστές”.

Η οργανωμένη καταδρομικη εισβολή στο κτήριο της Μιχαλακοπούλου, στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ (25/08-22.00) από τέσσερα άτομα προκάλεσε μια σειρά γεγονότων με το Μαξίμου να εκδίδει non paper, το μεσημέρι του Σαββάτου, αποδίδοντας «ευθύνη» στην Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί ανάληψη ευθύνης.

Με κείμενο 416λέξεων που φέρει την υπογραφή του Ρουβίκωνα (27/08-15.25) σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες του, διέψευδουν την κυβέρνηση αποδίδοντας την επίθεση σε άλλους “αγωνιστές”. Τα μέλη της συλλογικότητας διερωτόνται για την “μετάλλαξη στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ”, αν ήταν μεμονωμένο λάθος, αν ετοιμάζουν κάτι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διεμβολίσει τη ΝΔ στα ταγματασφαλίτικα κοινά.

«Είδαμε το πολιτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, το Left.gr να μας κατηγορεί ότι εμείς επιτεθήκαμε στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην Οδό Μιχαλακοπούλου στο Παγκράτι ενώ όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη, αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia. Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο» (…) «Το μόνο ίσως που θα είχαμε να προτείνουμε στο Σύριζα είναι να κάνει μα επερώτηση στη βουλή, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του Ρουβίκωνα… Δεν πειράζει που κυβέρνηση θα κάνει επερώτηση σε αντιπολίτευση. Για τα μάτια του κόσμου είναι άλλωστε όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση με βολές κατα της κυβέρνησης “κατέβηκε” από τον ιστότοπο, αφήνοντας πλήθος ερωτημάτων, ωστόσο  δεν ειναι η πρωτη φορα που κείμενο που φερει την υπογραφή του Ρουβίκωνα, “κατεβαίνει”, για να “ανεβαίνει” σχεδόν πέντε ώρες αργότερα (27/08- 20:30), με την υπουπογραφή του Ρουβίκωνα και την προσθήκη παραγραφου”:

«Πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε μια ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στον ΔΟΛ. Διαπιστώσαμε σύντομα  ότι είχε τρέξει αρκετό νερό  στο αυλάκι. Υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον βάλτο της εξουσίας. Είδαμε  ότι ο Δ.Ο.Λ. (συνεχίζοντας και με τον Μαρινάκη τον ρόλο που είχε για δεκαετίες στην Ελλάδα)  με ανακοίνωσή του έδωσε μια νέα διάσταση στον τραγέλαφο καταγγέλλοντας ότι Σύριζα ήξερε «με εσωτερική πληροφόρηση» τους «πραγματικούς ενόχους» (δηλαδή εμάς) και μάλλον «του ξέφυγε κατά λάθος». Είναι μοναδικός ο τρόπος που τα νούμερα τους κράτους και της δημοσιογραφίας παράγουν λάσπη και fake news από το κενό. Είναι εντυπωσιακό πόσο ο Σύριζα, η ΝΔ και οι κολαούζοι του Τύπου γίνονται ένα αξεδιάλυτο συνονθύλευμα. Η φαιδρότητα τους μέσα στους ανταγωνισμούς τους δεν θα πρέπει να μας αποσπά από το γεγονός ότι αυτός ο εσμός καθορίζει τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους ζούμε…»

Με αυτή την εξέλιξη, Κυβερνητικές πηγές διατύπωναν τη θέση, σε σχέση με την απόδοση “πατρότητας” της επίθεσης στα γραφεία του ΔΟΛ, αποδόθηκε “εκ λάθους”, απο το συντάκτη του non paper να αποδώσει το χώρο στον οποιο κινούνται οι δραστες της επίθεσης καθώς η συλλογικότηταχωρί του «Ρουβίκωνα», έχει στο ενεργητικό της δράσεις με συγκεκριμένο “modus operandi”.

Οι συντάκτες στις εφημερίδες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ είχαν απαντήσει στην επίθεση με αιχμηρό κείμενο, (“Δε φοβόμαστε Δε φιμωνόμαστε “, 25/08-23.40) με αναφορά σε υποβολείς και αυτόκλητους αλληλέγγυους μιας παραεξουσίας που υποθάλπει φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας και ακολούθησε το non paper του Μεγάρου Μαξίμου.

Ανυπόγραφο κείμενο (26/08) ωστόσο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστήριζαν οι συντάκτες  του, ότι η επίθεση έγινε ως κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, ενώ επιφυλάχτηκαν για τη δημοσιοποίηση βίντεο και αναλυτικό κειμενο ανάληψης ευθύνης για την ενέργεια.

Για να επανέλθουν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ, με νεότερο κείμενο στην ιστοσελίδα των «Νέων» με τίτλο, «Πώς γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι η επίθεση έγινε από τον Ρουβίκωνα;».

Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά, «Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper γα την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο. Πέραν των ψεμάτων περί άδειου κτιρίου (από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι περί αυτού οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες πώς και από που γνωρίζουν τους δράστες της επίθεσης και γιατί δεν έκαναν κάτι ώστε να απολογηθούν ενώπιον των αρχών. Πρωτοφανής η πρόκληση, προφανής η απάντηση. Το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας, ανοχής, αν όχι κάτι χειρότερο, αφού πέρασαν πάνω από 18 ώρες, με τη γνωστή μέθοδο των non paper, όχι μόνο δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τη χυδαία, τραμπούκικη και τρομοκρατική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, αλλά προχωρά ακόμα περισσότερο σε απαράδεκτους συμψηφισμούς».

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος δήλωσε σχετικά: «Οι συντάκτες του χθεσινού non paper του Μεγάρου Μαξίμου εκτέθηκαν για άλλη μια φορά. Απέδωσαν την καταδικαστέα επίθεση κατά του κτιρίου του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου, στο Ρουβίκωνα, ο οποίος όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Άραγε πως το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Ρουβίκωνας; Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.»