“Ρομά συνελήφθη ενώ είχε παραβιάσει την καραντίνα, και κανείς δε μερίμνησε για απολύμανση και έλεγχο των Αστυνομικών”

Καταγγελία- ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, για αδιαφορία και έλλειψη προστασίας, από των covid-19, των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο προέδρος της ΕΑΣΥ Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας, «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, καταγγέλλει την αδιαφορία και την έλλειψη προστασίας, από των covid-19, των υπαλλήλων της, από τα ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας καθώς σήμερα συνέβη το παρακάτω γεγονός.
Σε έλεγχο που διενεργούσαν συνάδελφοι του τμήματος της Τροχαίας Μεσολογγίου σήμερα το πρωί, βρέθηκε άντρας Ρομά να οδηγεί όχημα χωρίς άδεια, συνελήφθη και οδηγήθηκε με περιπολικό στο τμήμα Τροχαίας Μεσολογγίου. Κατά την μεταφορά του, στην υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι ο παραβάτης ήταν διπλά παράνομος καθώς παραβίαζε τους όρους που έχουν τεθεί σχετικά με την καραντίνα όσων νοσούν από covid-19. Σημειώνεται ότι: παρέμεινε στους χώρους της τροχαίας Μεσολογγίου, τουλάχιστον μιάμιση ώρα, ήρθε σε επαφή αστυνομικούς κατά την μεταφορά του αλλά και κατά την παραμονή του και χρησιμοποίησε αντικείμενα κοινής χρήσης.
Καταγγέλλουμε ότι, μέχρι αυτή την ώρα, κανείς υπεύθυνος του τμήματος της τροχαίας, δεν μερίμνησε ώστε να γίνει απολύμανση στο χώρο της υπηρεσίας και το ότι, ο αστυνομικός δεν βγήκε εκτός βάρδιας και δεν μπήκε σε καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενώ διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ίο ο συλληφθέντας, ο υπάλληλος συνέχισε την βάρδια του και εκτός κτηρίου με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή και με άλλους πολίτες αλλά και συναδέλφους. Σημειώνεται επίσης ότι δεν επιβλήθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ στον παραβάτη που αναλογεί στις περιπτώσεις παραβάσεων των όρων που έχουν τεθεί σε όσους μπαίνουν σε καραντίνα».