"Ρωγμές" στα "συγκοινωνούντα δοχεία" ποινικών και συνεργών του Χρ.Ξηρού

Πυροδότηση βομβών, και προστασία φέρεται να “απασχολούσαν” τον απότακτο Αστυνομικό της ΕΚΑΜ που συνελήφθη για υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού μαζί με τον Αλβανό συνεργό του. Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής (16/01) βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, με προσαγωγές και συλλήψεις μελώντης εγκληματικής οργάνωσης, με τις εντολές -σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές- να προέρχονται από ποινικούς, εγκλείστους στις φυλακές.

Δέκα άτομα- μέχρι στιγμής (16/01)- έχουν συλληφθεί ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, και περισσότερα από 20 άτομα έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια. Μεταξύ των εμπλεκόμενων ατόμων, βρίσκονται μέλη οικογενειών – ο πατέρας του και τα παιδιά- καθώς και άτομα από τον στενό κύκλο-πρόκειται για τη δικηγόρο ενός εκ’ των ποινικών- τριών “βαρώνων της νύχτας” οι οποίοι φέροται να έδιναν εντολές μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνται.
Η επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη σύλληψη από το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο στην Καλαμάτα, του απότακτου Αστυνομικού και του Αλβανού, για υπόθαλψη του Χρ.Ξηρού. Όπως αναφέρουν διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, ο 54χρονος πρώην Αστυνομικός, φέρεται να είχαν προμηθεύσει με εκρητικά μέλη της ομάδας ποινικού, με τον οποίο διατηρούσε επαφές, και τον επισκεπτόταν στις φυλακές, σύμφωνα με Δικαστικές πηγές, τουλάχιστον 10 φορές το μήνα ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης.
Με τοποθέτηση και πυροδότηση ΑΕΜ, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, “ξεκαθαριζαν” διαφορές τους, ενώ παρείχαν “προστασία” σε επιχειρήσεις. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, “λάμβαναν για τις παροχές” τους 2.000 ευρώ.
Η αποτυχημένη απόπειρα έκρηξης– ανήμερα της Πρωτοχρονιάς- στο σπίτι συγγενικού προσώπου ποινικού της “νύχτας” στη Μεταμόρφωση, με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας αποδίδεται σύμφωνα με την Αστυνομία, στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσα από τις φυλακές με κώδικες κρυπτογραφημένες ορολογίες, οι οποίες έχουν καταγραφεί γίνεται αναφορά και στα λύτρα από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου-χρήματα τα οποία δεν έχουν εντοπισθεί-.
Σε κατ’οίκον έρευνες, έχουν κατασχεθεί πιστόλια και 350.000 ευρώ για τα οποία δεν μπορεί να αιτιολογεί η κατοχή τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ως δράστες πυροδότησης βόμβας σε Δικαστικό, ο οποίος είχε χειριστεί υπόθεση ενός από τους τρεις “βαρώνους της νύχτας” καθώς επίσης και σε έκρηξη στις οικίες συγγενών κατάδικου για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport