ΡΟΔΟΣ : Προβληματίζει η σύλληψη Ελβετού Συριακής καταγωγής

Δικογραφίας για τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς, της αντίστασης και της απείθειας, σχηματίσθηκε σε βάρος 35χρονου Ελβετού συριακής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού (25/11) στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καμείρου.

Ο 35χρονος Ελβετος συριακής καταγωγής, ταξίδεψε με τροχόσπιτο σε νησιά και αφίχθη στη Ρόδο από την Κρήτη.
Αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού, ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του ΟΤΕ για άνδρα ο οποίος είχε αναρριχηθεί από την οροφή τροχόσπιτου σε ιστό κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Wind στον Προφήτη Ηλία. Εκοψε τα καλώδια και διέκοψε την εκπομπή της κεραίας.
Υστερα απο αναζητήσει εντόπισαν το τροχόσπιτο στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καμείρου. Ωστόσο ο 35 χρονος, κλειστηκε στο τροχόσπιτο, ενω είχε οπλίσει με ψαροντούφεκο και το έστρεψε κατά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, περιέλουσε τα ρουχα του με ζιπέλαιο και με δύο σπρέι και αναπτήρα απειλούσε ότι θα αυτοπυρποληθεί.
Στην προσπάθεια αστυνομικού να τον δεσμεύσει με χειροπέδες, ο 35χρονος τον ψέκασε στο πρόσωπο αιπειραθηκε να αυτοπυρποληθεί. Ο 35χρονος συνελήφθη, ενώ ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με αναπνευστικά προβλήματα.
Σε έρευνα στο τροχόσπιτο του 35χρονου κατασχέθηκαν σημειώσεις στα αραβικά, κωδικοποιημένες και δύο πλαστές ταυτότητες, ως υπήκοος Ισραήλ και ως Ουαλός.
Ο 35χρονος αρνήθηκε και τον Σύρο μεταφραστή ενώ αρνήθηκε στους αστυνομικούς να τον δακτυλοσκοπήσουν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport