Ρόδος: Προκαταρκτική για βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, πριν ένα χρόνο, από τρεις άνδρες

Προκαταρκτική έρευνα για διερεύνηση αναφοράς που υπέβαλε η μητέρα της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, για βιασμό της κόρης της, ενα χρόνο πριν τη δολοφονία της στη Ρόδο, το 2017.

Με αναφορά που υπέβαλε η Κούλα Αρμουτίδου – Τοπαλούδη στη ΔΑ Διδυμοτείχου και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειωδικών Ρόδου, παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με προγενέστερο βιασμό σε βάρος της κόρης της, από τρεις Έλληνες, κατοίκους κοινότητας της ανατολικής πλευράς της Ρόδου, το καλοκαίρι του 2017. Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο Ευάγγελο Γκιούκη, παρουσιάστηκαν (22/02) ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, για να εισφέρουν τα όσα γνωρίζουν για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η νέα δικογραφία έχει συσχετιστεί μερικώς με την πρωτοείσακτη για τη δολοφονία και βιασμό της νεαρής φοιτήτριας, με δράστες τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19άχρονο Αλβανό προσωρινά κρατούμενους στις Δικαστικές Φυλακές των Γρεβενών. Ωστόσο σε βάρός του Αλβανού, εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία για το βιασμό 19άχρονης κοπέλας ΑμΕΑ (ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%) κι έναν 23άχρονο Ρομά, επίσης έγκλειστο στις Δικαστικές φυλακές Γρεβενών.

Οι γονείς της φοιτήτριας, ζήτησαν να διερευνηθεί το περιεχόμενο του φορητού υπολογιστή της κορης τους, που παραμένει κλειδωμένος, καθώς εικάζουν ότι περιέχει σημαντικά στοιχεία και τα ονόματα δύο εξ’αυτών, και να κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες σε βάρος τους. Όπως εκτιμούν οι γονείς της Ελένης Τοπαλουδη, οι τρεις νεαροί διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον 21άχρονο από τη Λίνδο, τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της κορης τους, ενώ εκφράζουν την σκέψη, ότι έδρασαν ως κύκλωμα κι εκβίαζαν την κόρη τους για να υποκύπτει σε ανήθικες προτάσεις τους.

Της έριξαν το «χάπι του βιασμού»- Βίωνε καθεστώς διαρκούς φόβου και εκβιασμού

Σύμφωνα με τους γονείς, οι τρεις Έλληνες, τους οποίους είχε γνωρίσει η φοιτήτρια σε μπαρ της Ρόδου, ρίχνοντας στο ποτό της το «χάπι του βιασμού», πήγαν την κορη τους στο σπίτι για να κοιμηθεί, κι εκεί την βίασαν. Υποστηρίζουν επίσης, ότι όταν η Ελένη ξύπνησε σε ασχημη κατάσταση, τηλεφώνησε σε φίλη της και της είπε ότι “δεν είναι καλά”. Εκείνη πήγε να τη δει και διαπίστωσε ότι είχε βιαστεί. Λίγες ημέρες αργότερα, επευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για να καταγγείλουν το περιστατικό. Ωστόσο, οι Αστυνομικοί, όπως ισχυρίζονται ότι τους είπαν ότι “ήταν αργά για καταγγελία” και δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της για βιασμό.

Κατηγορούν την Αστυνομία για συγκάλυψη

Ο πατέρας της φοιτήτριας, Ιωάννης Τοπαλούδης είχε χαρακτηρίσει ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία της κόρης του, τους τοπικούς Αστυνομικούς, καθώς πριν από ένα χρόνο (2017) δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της για βιασμό, και συγκάλυψαν το περιστατικό.

Τι υποστηρίζουν οι Αστυνομικοί

Οι δύο Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι η 21άχρονη φοιτήτρια μαζί με 2 ή 3 φίλες της ζήτησε να μιλήσει με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας για ένα βίντεο. Υποστηρίζουν ότι η φοιτήτρια ανέφερε ότι είχε γνωρίσει σε νυχτερινό κέντρο τρια αγόρια και έφυγαν με το αυτοκίνητο ενός με μια φίλη της, την οποία άφησαν στην οικία της και οι υπόλοιποι κατέληξαν στο σπίτι της. Υποστήριξε, ότι ακολούθησε ερωτική συνεύρεση με δύο από τους νεαρούς, ενώ ο τρίτος κατέγραφε με βίντεο. Η φοιτήτρια φέρεται να υποστήριιξε στον ΑΞΥΠ ότι δεν είχε δει το βίντεο αλλά ότι φίλη της την είχε ενημερώσει ότι υπάρχει. Οι Αστυνομικοί υποστήριξαν ότι είχαν εντοπίσει το ένα άτομο, ωστόσο δεν υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος του για να προβούν σε σύλληψη. Συμφωνα με πληροφορίες, φέρονται τα άτομα αποδίδονται σε έναν ανήλικο και δύο ενήλικες, κάτοικοι σε κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, για τους οποίους εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.