Ρόδος: Χειριστής λέμβου με λαθρομετανάστες επιχείρησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού

Με προειδοποιητικές βολές στον αέρα πλήρωμα πλωτού του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε τον εμβολισμό του σκάφους από λέμβο με χειριστή δουλέμπορο σε παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών

Πλήρωμα του Λιμεναρχείου Ρόδου, σε περιπολία με δύο πλωτά σκάφη, το πρωί της Παρασκευής (15/04) εντόπισε φουσκωτή λέμβο στην οποία επέβαιναν έντεκα λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο  του Λιμενικού Σώματος, το πλήρωμα ζήτησε από τον χειριστή της φουσκωτής λέμβου, να επιστρέψει στα Τουρκικά παράλια. Ο χειριστής της λέμβου- δουλέμπορος άλλαξε πορεία, επιχείρησε να εμβολίσει το ένα από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, με τους Λιμενικούς να ενεργούν προειδοποιητικές βολές.

Το φουσκωτό προσάραξε σε βραχώδη περιοχή, στη θέση Ζέφυρος, με το χειριστή- δουλέμπορο να διαφεύγει καθώς και ένας λαθρομετανάστης από τους επιβαίνοντες, καθώς στο σημείο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Από αναζητήσεις εντοπίστηκαν εννέα λαθρομετανάστες από Συρία και Παλαιστίνη εκ των οποίων έξι άντρες, μια γυναίκα και δυο ανήλικες.