Ρόδος: Ανυπογραφή επιστολή υπέδειξε κακοποίηση ανήλικης απο ενήλικα- Αφαιρέθηκε η επιμέλεια απο τη μητέρα της

Μια ανυπόγραφη επιστολή σε λευκή σελίδα είχε παραλήπτη στις τοπικές Αρχές και αποτέλεσε αφορμή για προανακριτική έρευνα και αυτοψία στο διαμέρισμα που ζει η ανήλικη υπό την κηδεμονία της μητέρας της, με τα τρία αδέλφια της

Ο συντάκτης της επιστολής, χωρίς να υπογραφεί το κείμενο που εκτείνεται σε μόλις πέντε γραμμές, με παραλήπτη την Εισαγγελία Ρόδου, προκάλεσε Αστυνομική έρευνα στις 11 Οκτωβρίου, καθώς με ονομαστική αναφορά και προσδιορισμό προσώπων περιέγραφε την σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης από οικείο της πρόσωπο .

Αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα στο οποίοι ζει η ανήλικη υπό την κηδεμονία της μητέρας της, καθώς βρίσκεται σε διάσταση με τον πατέρα της ο οποίος ως ναυτικός ταξιδεύει και απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα, και τα τρία ετεροθαλή αδέλφια της- 13 ετών, 12 ετών, και πέντε μηνών- από διαφορετικούς πατεράδες και την απομάκρυναν. Όπως προέκυψε στον υπερκείμενο όροφο του κτηρίου, διαμένουν η γιαγιά και ο παππούς της 8χρονης.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία, και από την εξέταση του ιατροδικαστή, Παναγιώτη Κοτρέτσου, εντόπισε τραυματισμό στα γεννητικά της όργανα, ωστόσο αναμένεται με την ολοκλήρωση των εξετάσεων το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Κατάθεση έχει δώσει παρουσία παιδοψυχολόγου και η ανήλικη σε συνδυασμό με την έκθεση της ιατροδικαστικής αναμένεται να αποσαφηνίσουν οι συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου απαγορεύτηκε η οποιαδήποτε επαφή της ανήλικης με συγγενικά πρόσωπα, ενώ αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της 8χρονης από τη μητέρα της και μεταφέρθηκε σε προστατευτική φύλαξη σε δομή παιδικής μέριμνας της Ρόδου.

Κατά την εξέταση της μητέρας της 8χρονης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, και φέρεται να κατέθεσε στους Αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει πώς προκλήθηκε ο τραυματισμός της κόρης της, ενώ δεν έχει υποψίες για κάποιο πρόσωπο.

Στις αστυνομικές Αρχές θα κληθούν να καταθέσουν επίσης τα αδέλφια αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας της 8χρονης αλλά και άτομα με τα οποία είχε συσχετισμό.