Ρίο: Πολίστρια έσωσε από πνιγμό τρεις ηλικιωμένους- “Τους ζήτησα να πιαστούν από το πόδι μου, αλυσίδα και ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο”

Οι τρεις λουόμενοι σε παραλία, βρέθηκαν σε κίνδυνο ζωής, όταν παρασύρθηκαν από ρεύματα στην περιοχή του Δημορρηγόπουλου στο Ρίο, όταν τους αντιλήφθηκε η πολίστρια Ντένια Κουρέτα

Τρεις ηλικιωμένοι κινδύνευσαν, όταν παρασύρθηκαν από ρεύματα στην περιοχή του Δημορρηγόπουλου στο Ρίο. Η 17χρονη πολίστρια Ντένια Κουρέτα, άκουσε τις φωνές τους, έπεσε στη θάλασσα και κατάφερε να τους ανασύρει στην ακτή.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, ηλικιωμένος κολυμπούσε (07/05) όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα και καλεσε σε βοήθεια. Τις εκκλήσεις του άκουσαν δύο ηλικιωμένοι λουόμενοι, και βούτηξαν για να τον βοηθήσουν, όταν οι δυνάμεις τους άρχισαν να τους εγκαταλείπουν.

Η Πατρινή πολίστρια Ντένια Κουρέτα, περνούσε από την περιοχή του Ρίο με τη μητέρα της και βούτηξε στη θάλασσα για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να βγουν στη στεριά.

Οπως περιέγραψε η 17χρονη πολίστρια, στο sportin.gr, «Ολα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στα βαθιά, από πολύ δυνατά ρεύματα. Κουράστηκε δεν μπορούσε να γυρίσει και καλέσε σε βοήθεια. Εσπευσαν να τον συνδράμουν δύο γυναίκες που κι αυτές όμως παρασύρθηκαν.

Εκείνη την ώρα τους άκουσα και βούτηξα αμέσως. Γρήγορα βρέθηκα κοντά τους. Τους καθησυχασα ότι γνωρίζα και θα τους βοηθησε, αρκεί να ηρεμούσαν. Ζήτησα πρώτα από τον άνδρα και μετά από τις γυναίκες να πιαστούν από το πόδι μου – αλυσίδα. Ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο για να τους μεταφερω προς τα έξω, αλλά τα δυνατά ρεύματα το έκαναν δύσκολο. Αναγκαστικά άλλαξα στιλ, σε ελεύθερο και τελικά τα κατάφερα!

Και οι τρεις βγήκαν στη στεριά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά έφτασε και περιπολικό της ΕΛΑΣ.. Ηταν όλοι τους καλά!».